![]() |
Preporuka usb wirelless mrežne kartice
Pozdrav,
imam H1 VDSL net i na računalu koje je spojeno ethernet kabelom imam bržu internet vezu nego s računalom koje je spojeno WLAN karticom. razlika je oko 6 mbps (20 naspram 14 na kompu s wlanom). WLAN stick je: http://www.dlink.com/uk/en/home-solu...s-g-usb-dongle Dakle, ima koju godinu. Imate li neku preporuku koji bi USB stick mogao kupiti a da nije puno skuplji koji bi mi omogućio veće brzine, odnosno, koji bi parirao žičnoj povezanosti? Je li to uopće moguće ili će mi WLAN uvijek šepati za LANom? Hvala! |
mislim da ti je do drivera, probaj updejtat wireless karticu, tako je bilo i kod mene..
|
Na kraju si sam napisao osnovno, rečeno na drugi način, žica je žica.
Mogao si se potruditi i potražiti, isto pitanje je sigurno odgovoreno xy puta unatrag x mjeseci. Taj DWL-G122 je poznat kao "sreća". Pogledaj naljepnicu na njemu i napiši punu oznaku tj. koja je revizija. "H1 VDSL net" nam ništa ne znači nego opet prepiši punu oznaku ili u njegovom konfigu saznaj wireless karakteristike (jel podržava g ili n tip). Također nisi naveo koji je os na kompu koji "ide" preko wireless - a. |
Isprike, na zadnje dvije stranice nisam našao sličnu temu, ali moguće je da sam previdio. Naravno da sam za to da se spoji s nekom ako je slično pitanje.
D-link je puni naziv G122 EU, ver: E1 (5.00) Driveri su stavljeni na novu instalaciju Win 7 pro 32 bita. A što se tiče neta i oznaka, tu sam malo slabiji, ne kužim šta bih trebao specificirati. Imam VDSL vezu preko FritzBox7360 routera od H1 Telekoma. Pa mi eto kompjuter koji je kabelom spojen ostvaruje ugovorenu brzinu (20/2), laptop tek nešto manje, a stolno računalo sa spomenutim stickom negdje oko 14/1.5, ovisi "kakav mu je dan". Imam pristup routeru, ali za ime Isusovo, ne mogu nigdje nać da mi eksplicitno pišu wireless karakteristike (g/n), osim MAC adresa i sl. :D Jedino pod "radio channel" imam: Radio Channel Settings: Set radio channel settings automatically (recommended) Tako mi je stavljeno. Mogu odabrati i manual, gdje mi je sada siva opcija: WLAN standard: 802.11 n+g+b Hvala |
Da krenem od kraja:
- vidiš da si ipak našao, router ti podržava: 802.11 n+g+b, to pak znači da ako budeš kupovao novi WiFi stick može biti 802.11 n standarda tj. mogao bi imati koristi - ako živiš u zgradi sa xy susjeda i njihovih WiFi mreža onda na lap instaliraj inSSIDer, proskeniraj band na lokaciji gdje obično koristiš lap i to sa upaljenim i ugašenim tvojim routerom, na taj način ćeš detektirati kanal na kojem nema susjeda ili je njihov signal najslabiji, preferiraj 1 ili 6 ili 11, otkriveni kanal možeš u routeru manualno postaviti - za taj biserni DWL-G122 imaš zadnji drajver paket imaš ovdje - evo nekoliko preporuka TP-LINK TL-WN722N 150M Wireless USB adapter (dolazi sa vanjskom 4 dBi antenom) TP-LINK TL-WN722NC 150M Wireless USB adapter (isto kao gornji ali + dolazi sa produžnim i stalkom) TP-LINK TL-WN821NC 300M Wireless USB adapter (isto kao gornji ali + dolazi sa produžnim i stalkom) TP-LINK TL-WN822N 300M Wireless USB adapter (vidi mu sliku i sve će ti biti jasno) |
Hvala puno na savjetima. Pokušati ću s tim InSSIDerom.
Instalirao sam drivere koje si preporučio (naravno, prvo maknuo stare) i imam vezu, ali D Linkov utility ne radi. Svaki put pri bootanju prijavi: the procedure entry point apsSearchInterface could not be located in dynamic link library wlanapi.dll Vidim da nisam jedini, ali nemam pojma kako to riješiti a iritantno je. Mislim da ću maknuti taj utility, ionako se spajam preko windows servisa. hvala još jednom |
Da, zaboravio gore navesti da instaliraš samo drajver,
netko ima a netko nema sreće sa tim njihovim utility - jem. Kad ga budeš deinstalirao, pazi da ide samo on tj. da ti ne makne drajver. |
Budim temu.
Gledam dva modela. Linksys AE1200 i Linksys AE2500 Koliko sam skužio na Wikidev da je oboje krije Broadcom Može još preporuka i nisam baš našao skupinu testova wifi usb osim ove |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42. |