![]() |
Problemi sa starom konfom
Radi se o:
PIII Coppermine 650MHz Legend QDI Advance 10T (ploča je pojam stabilnosti) 256mb SDRAM GeForce 2 MX 400 Dakle, moj stari komp me jako dobro služio, i prije mjesec-dva sam čak igro u mreži doma Call of Duty s tim i ovim u sigu. Trebam ga dat jednom klincu, tak da je kod mene na čuvanju još kojih mjesec dana, no... Uvijek mi je stvarao probleme s jednom igricom koju moji starci igraju (Zuma Deluxe) koja uopće nije grafički ni ikako drukčije, zahtjevna. Upalim igru, sve normalno kakvih 30ak sekundi, onda se slika zamrzne, zvuk se i dalje čuje u skladu s mojim radnjama, te ponekad pukne slika, crtice preko ekrana.. Sumnjam da je problem u grafičkoj, jer sam ju donedavno imao u kompu u sigu i sve normalno. Opipao sam je nakon nekog vremena i hladna je, dakle nije u hlađenju problem. Formatiram hard, stavim pouzdane windowse XP SP1, DX9.0c, VIA 4 IN 1 drivere, Detonatore 44.03 (čuo am da najbolje leže GeForce 2 MX-icama. Startam Zuma Deluxe, gađam kugle minutu opet zamrzavanje.. idem Call of Duty pokrenut, izbaci mi nešto "runtime error, visual c++ itd.. " Probao sam i 71.89 drivere, ista stvar. Nemam pojma više što da radim, to je inače ful stabilna, hladna konfa, a sad mi je glupo klincu dat konfu na kojoj neće nijedna igra radit. Zahvaljujem unaprijed na bilo kakvom savjetu ili ideji |
ovo sa call of duty i runtime error mi mirisi na ram. ili ti je zapelo prasine pa ce ti problem rjesiti usisavac ili su jednostavno otisli u vjecna lovista. pokusaj sa memtestom ili uzmi prime95 i pokusaj sa torture testom. in place large FFTs ce ti dobrano istestirati procesor (jer je i to moguce) a blend ce dobro testirati memoriju.
|
Hvala, budem probao pa javim!
|
A da na to nabaciš 98se umjesto xp-a
|
Citiraj:
.al možda, ak mi uleti cd stavim, valjda ću se riješit glitcheva ovih..nisam još probao s mem testom i prašinom, kad to završim, javim |
i dodaj sp2 po mogučnosti , vidio sam da imaš samo sp1
možda kaj bude:D |
Naaah, ne idem na sp2, i na ovoj konfi imam sp1 i radi milli-vanilli :)
Sumnjam da je stvar u tome..još ću jedan reinstall bacit vjerojatno..još nisam stigao ono s memom probat, kad sam lijen al budem, pa javim..stvarno :) hvala svima na odgovorima |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:33. |