![]() |
(riješeno) Kako poslati telefax?
Imam Canon Pixma 370 koji ima tu mogućnost, međutim kako spojiti kad imam sve preko ADSL modema(obični telefon je isto spojen na splitter)?
I kako onda testiram fax da znam da se zaista može poslati fax? Slao sam ovdje međutim na printeru samo pokazuje da se šalje na taj broj i skener ne skenira papir pa nakon nekog vremena odustanem. Valjda je to samo za SAD onda... Inače skener bi odmah trebao početi skenirati nakon što se utipka i potvrdi telefonski broj? |
Spoji direktno na telefon pa probaj!
|
Da li netko ima:
-multifunkcijski printer s telefaxom -ADSL uslugu Napišite svoja iskustva, ja sam probao slati na više kombinacija uključenja tel.žica međutim skener se nije ni jednom uključio. Također ako moderator misli da neki drugi podforum ima više šanse za razrješenje ovog problema... Što znači koju vrstu linije imam: Setting the Telephone Line Type, touch tone or rotary pulse? Kako da to saznam? |
Iskon u kombinaciji sa Epsonom BX300F radi odlicno.
Probaj spojiti ovako, poslije splitera na onaj kabel sto ide prema telefonu stavi razdjelnik za telefonski kabel koji ide iz jednog u dva.Na ta dva izlaza spoji telefon i fax i mora ti raditi ako su ti sve opcije na printeru podesene i ako faks saljes sa printera a ne sa racunala.Fax probaj poslati netkome tko ima normalan fax. |
U mene fax-kopirka BIG BROTHER, spojena direkt u ruter u ulaz za telefon i radi bez greške.
|
Citiraj:
Znači mora se prvo isključiti router i onda telefonska žica ide iz splittera direktno u printer. Citiraj:
|
A jesi probao paralelno znači tel u fax-fax u ruter?Ako imaš ulaz na faxu.
|
Citiraj:
|
Printer nema mrežno spajanje, samo za telefon.
Inače budem održavao ovu temu oko mjesec dana, pa možda neko slučajno pogleda i skuži u čemu je problem. |
Nesto ti ili nije dobro izkonfigurirano ili si nesto krivo spojio. Slanje faksa normalno funkcionira u HR.
Spoji telefonsku zicu direkt u faks, nazovi si broj telefona mobitelom i vidi da li ce se faks javiti. |
Znači ide telefon žica -> splitter
Jedan kraj ide u router, drugi ide u telefon, Router kažeš ima još jedan izlaz za telefon? Ako da, spoji na njega telefon da probaš i ako imaš dial tone (možeš zvati) onda fax spojen na to mora raditi. Sa ovime smo izolirali problem na taj način da mora biti do faxa. |
Napravi onako kako je Raul rekao - razdjelnik tf linije poslije splittera. A ako bolje pogledaš manual, vidjeti ćeš da za isti slučaj stoji da tako ne treba spajati uređaj USA & Canada only što znači da kod nas možeš.
Ja sam to stavio na tf konektor routera te spojio 2 telefona na istu liniju. I radi već godinama bez problema. |
Proradilo je, trebalo je jednu postavku kod fax settings promijeniti.
Međutim još uvijek svaki put kad želim koristiti fax moram isključiti router/internet i premjestiti telefonsku žicu na printer zato jer router ima samo jedan utor za telefonsku žicu. Taj router je od Optime, TP-Link. http://www.tp-link.com.de/resources/...1ND-03-New.jpg Znači samo kad bi kupio novi router sa više utora bi mogao normalno koristiti fax? P.S. zar nisu razdjelnik i splitter ista stvar samo na dva jezika... |
Splitter se odnosi na razdjelnik koji odvaja intrent promet od telefonskog ( ukoliko ti telefon ide direktno u zid a ne u router ).Ovo sto sam ja napisao je obican razdjelnik koji sa jedne zice daje dvije zice za telefoniju ( u tvojem slucaju spojis fax i telefon )
|
Aha, znači:
zid tel.utičnica>splitter>razdjelnik>3 telefonske žice>printer, telefon, router(jedna žica ide u splitter a ostale dvije na razdjelnik) a razdjelnik bi bio, TS16K, RJ11? http://www.ms-zagreb.hr/cms/images/katalog/tn/848.jpg I to bi onda bilo trajno rješenje, bez potrebe za isključivanjem interneta svaki put, unatoč tomu što piše da ne koristiti paralelno? |
Imaš link za razdjelnik u mom postu (klikni na boldani dio).
|
Pise da se paraleleno ne koristi u US i Kanadi, kod nas moze.Iz splitera ti idu dvije zice, jedna ide u modem( router ) a druga na taj razdjelnik iz kojeg opet dobijes dva izlaza ( jedan spojis u telefon a drugi u faks ).Kada tako napravis ne trebas vise iskljucivati internet.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:39. |