![]() |
acer aspire 5520 ne pali
acer aspire 5520 ICW50 star 2-3 godine jako malo radio. Najednom ne pali više.
Upalim ga, ekran bljesne i ugasi se. I opet se upali ekran bljesne i ugasi se (niš se ne napiše na ekranu, nema slike). To se može prekinuti samo vađenjem baterije, tiskanje power gumba duže vrijeme ne pali. Ošla grafička/matična ili ima još neke šanse da se nešto proba? Jel ima acer kakve dijagnostičke kodove ko HP blinkanje lampica? |
Znas i sam kako vidim. Uglavnom 90% kvarova na NB a 9% na GPU, onih 1% je u ram/hdd itd :D.
|
Mislim da je najvjerovatnije problem u matičnoj ploči.. Nemoj se sam upuštati u popravak niti ga davati na "feniranje" tj. grijanje chipseta heat-gun-om jer možeš trajno oštetiti čip.. Popravak nije jeftin, ali je dugotrajnije riješenje.. cijene se kreću od 300-400kn pa na više, normalno uz garanciju na odrađeni posao.. Postupak se zove "Reballing".. Ovako izgleda http://www.youtube.com/watch?v=P0kPnqNq7SY
Eventualno što možeš napraviti u svojoj režiji je probati zamijenit procesor, odspojiti bateriju i sve što ti netreba sa ploče, probat drugi adapter, probat drugi ram, odspojiti disk i optiku.. Ali jedno po jedno.. Svejedno mislim da ćeš izgubit vrijeme i živce nizašto.. Mislim da je ploča u pitanju.. Sretno |
Da ne ocrnimo skroz pricu, i reflow ako se radi s pravim alatom i osoba koja zna ce trajati (moj 5520 traje i danas dan prije 1godinu i vise reflow sam uradio). Uglavnom nemoj po servisima nosit ako planiras da ga i dalje koristis nadji manje pojedince koji to rade.
|
:fala::fala::fala:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:37. |