![]() |
PC se smrzava sa 2 RAM plocice?
Dakle Intel Q9550, Asus P5QD Turbo, Corsair VX 550W, HD6870 i Corsair XMS2 PC8500 (DDR2) 2x2 GB memorija.. Nije overclockani.. Dvije godine radio bez problema na Win7.. A sad vise ne mogu niti film pogledati bez da dobim ili BSOD ili totalni freeze bez BSOD. I to samo dok su nutra obje plocice RAM-a. Sa jednom (bilo kojom) je sve OK.
Memoriju sam testirao sa memtest86 (svaki modul posebno po 2 sata) i nije nasao probleme. Voltazu sam u BIOS-u stavio na 2.1 V i timinge na 5-6-6-18 (kako pise na memoriji). Probao sam seliti plocice na druga mjesta (imam ih 4), ali nema uspjeha. Moze li mi netko predloziti neko rjesenje jer mi je 2GB premalo na Win7 x64 buduci da tu i tamo i nesto odigram. |
Ja bih povisio voltažu na 2.2v.
Latencije na auto. |
Evo isprobavao na 2.2V, ali sipak. Na zalost nemam drugih plocica da isprobam dal me RAM zeza, ili maticna.
|
Možda da probaš staviti noviji biois?
|
Imam najnoviji BIOS (zadnja revizija je izasla 2009. godine)
|
Imao sam tu plocu i takoder problem s ramom, ponekada bi imao samo crni ekran pri paljenju pc-a, jedino mi je pomagalo premjestavanje ram plocica, fakat cudna mbo...
|
Citiraj:
latencije na auto...??...isključiti ili uključiti ono ganged unganged... blue screen?..a koji kod greške? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:41. |