![]() |
(riješeno) BIOS čita 4 GB DDR2 memorije kao 2 GB
Pozdrav ekipa. dakle iam matičnu asrock N68C-S UCC i na njenim stranicama pise da podržava do 8 gb memorije. Nabavio sam 1 modul od 4gb 800mhz ddr2 memorije i nikako ga ne želi očitati kao 4gb, nego i u win7 32x i u biosu očitava kao 2 gb. Updateo sam bios i sve ali problem nije rjesen. pa ima ko kakav savjet, preporuku, zamjenu za 2x2gb mozda? hvala
|
pa odi di si kupio ram i reci da ti pogledaju da li je ram ispravan, naravno skupa sa lapom... ono za početak.
|
nije laptop, stolno računalo je i memoriju sam kupio preko njuškala, a liku je radilo kao 4gb a neće ju natrag uzet da kupim 2x2gb :/
|
Skini CPU-Z pa nam daj screenshot od Memory taba.
http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html Moguce da je to samo 2gb. :D Editiraj pos i dodaj tab SPD. |
|
pise 3 jer imam jos 1 modul od 1gb, ali i bez njega ovu od 4 opet čita kao 2 gb:/
|
ne prepoznaje ti 4 gb zbog 32 bitnog sustava a ako imas integriranu grafu i ona uzme dio memorije. Izvadi ram iz kompa i slikaj ga.
|
Znam to, al i sta nebi trebalo u biosu sve ocitat a u win pisat kolko je usable? a integrirana graficka je disableana u biosu, iam GF gtx 295 u pci expresu
|
izvadi taj ram i poslikaj ga s obje strane. Jel imas zadnji update biosa ?
|
|
Neznam zasto meni smrdi da te lik zajebo i prodao ti jednu plocicu uz kita od 4 gb. Pise na njoj 4g for dual channel, al to nije 4 gb plocica.
EDIT: upravu sam : http://c.master.lv/p/01/47/97/04/F611480.pdf dakle to je kit od 2x2 gb memorije, znaci pravac kod lika :) |
tog sam se i bojo... i sad se lik naravno ne javlja... :(
I hvala ti na istrazivunju :) |
nema veze što ima 32bitni sustav..ja imam 32bitni i u CPU-z uredno piše 4GB, a u Windowsima samo piše 3,52 ili tako nešto, koliki je već maksimum za 32 bitne windowse..ali to sad nema veze kad je očito da te zeznuo.. :/ trebao si reći da ti netko s foruma proda kad već nemaš pristup tržnici, pa bi ti se našlo..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:21. |