PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Produživanje WiFi-ja (THOMSON TG782 i Dlink DAP-1160) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=250697)

lokoloko 21.08.2013. 22:43

Produživanje WiFi-ja (THOMSON TG782 i Dlink DAP-1160)

Pozdrav kolegama

prvo da napišem "konfiguraciju"
radi se o privatnom hotelu, ali radi zidanog rasporeda u "L" wifi ne hvata u drugo krilo. uzmimo u obzir da je sva oprema na istom mjestu, prije par godina je bio siemens sx t-comov ruter, WDS-om smo produžili signal na drugi dio kuće, negdje između je stajao ap i radio kao WDS. onda je udario grom koji je sahranio ovaj siemens, tcomovci su stavili thomson koji nema wds i ja reko još zgodnije jer ćemo lako sa novijim ap-ovima složit universal repeater mode.

e sad, postavljen je ovaj thomson, dlink ga hvata i umreženi su, sve pet, no nakon 3-4 dana ovaj dlink koda krepa. na toj "produženoj" mreži ne možeš dobit IP adresu. ako se izmakneš bliže do thomsona sve radi.
SSID ovi su isti i rade na istom kanalu. nikoga nema u okruženju. zaštite sam mjenjao svakakve, al se opet problem pojavi.
resetiranja ne pomažu. ja ga moram čačkalicom resetirat (dlink) kablom spojit na laptop i opet spojit na postojuću mrežu.

DHCP je tcomov thomson.

nikako mi nije jasno zašto ga tako izbaci.

Ima li itko kakve savjete? Izludit će me.

hvala

Nikky 21.08.2013. 23:47

Bit će opet D-Link "kvaliteta", vidi jel ima noviji fw za njega, provjeri jesi mu ubacio Gateway i DNS - ove.
Ako to ne pomogne onda ga utopi nekom i uzmi EW-7228APn, podesiš Universal Repeter te uživaj.

The AC 22.08.2013. 00:45

Ja sam postavljao par tih dap-1160 i svi su bili musicasti dok im nebi stavio zadnju verziju firmwarea i od tad rade prilicno solidno- zblesiraju se jednom u 2-3 mjeseca a obican off-on to rijesi.

lokoloko 22.08.2013. 10:50

@Nikky - nemam potrebe ubacivat gateway i DNS-ove pošto radi u universal repeater modu... samo napravim "site survey", nađem mrežu i to je to.

baš ću danas popodne vidit koji je firmware gore pa ću ga nadogradit ako se da.

hvala

lokoloko 29.08.2013. 20:13

Samo da se javim. Zadnja verzija je bila gore.
opet je stalo, više nisam imao ideju pa sam isključio enkripciju.. sad već 4 dana radi bez ikakvih problema.

Dok je bio ključ, probao sam sve moguće opcije (wep, wpa, wpa2) al nakon dan-dva je opet stalo.
Sad sve radi. Što reći?

The AC 29.08.2013. 22:19

možda se tg782 i dap1160 ne slažu baš najbolje? U svim situacijama gdje sam koristio dap1160 s druge strane je bio sx763.

lokoloko 01.09.2013. 02:38

Vjerovatno. Evo, otkad sam isključio zaštitu sve radi. Mislim, iako je hotel na osami, nije to rješenje. Zašto prestane radit nakon dan-dva?
Na sx-u je sve radilo.

Morat ćemo zimus kombinirat kabal do AP-a. :)

The AC 01.09.2013. 21:27

ako poznaš nekoga tko ima neki AP sa repeater funkcijom i voljan ti je posuditi na test na par dana mogao bi prvo tako probati

lokoloko 30.09.2013. 21:31

Zadnjih mjesec dana nikakvih problema otkad je isključena enkripcija. Tone gostiju u hotelu, sve radi ko sat.
E sad, pošto sezona lagano jenjava ovom repater modu više ne vjerujem nikako, a utp kabal za provuć je noćna mora.
Palo mi je napamet Powerline adapter D-LINK DHP-309AV, unutar kuće stavit par komada i na njih AP-ove. Dal ima tko iskustva u praksi kao rade?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48.