![]() |
Sumnjivi file(pomoć A.S.A.P.)
Dakle,krenem ja igrat BF2.
I sve radi,a u task manager mi se pojavi rundll32. Idem na open file location,odvede me u C:/Windows/system32/rundll32 Taj file mi je sumnjiv,usporava komp jako(na tasku pokazuje da mi oduzima 40% snage procesora) a ne koristi RAMa uopće. Što vidim,nije ne spada direktno u executable,nego u nešto drugo(ne piše). I u glavnom,svaki put kad pokrenem BF2,pokrene se rundll32. Jel to neki virus ili koješta? |
To je sastavni dio windowsa i služi za pokretanje dll datoteka, ali i virusi se često baš zato skrivaju u njemu proskeniraj komp sa Malwarebytes Anti-Malware i sa ComboFix.
|
A jel uobičajeno da toliko opterećuje procesor?
|
Ako je u pitanju neka korumpirana dll datoteka ili ako je outdated onda postoji mogućnost da rundll ima problema sa korištenjem takvog dll-a. Kad si otkrio usporavanje i takav CPU usage, što si u međuvremenu instalirao?
Poslušaj već prijašnje savjete, provjeri si komp od virusa za svaki slučaj. |
Zadnje što sam instalirao je BF2,ali je koliko ja znam to čisto.
Tek sam prije par dana otkrio rundll,pa me sad počelo zanimat. |
to je dio .net frameworka koji izvlači funkcije iz DLL datoteka. U pravilu, ne bi treba on uzimati toliko procesorske snage, tako da je nešto tu stvarno sumnjivo.
Definitivno pregledaj komp. |
jeli rundll folder ili je u system32 folderu file rundll32.exe, ako je prvo virus je, ako je drugo može bit a nemora,
svejedno skeniraj , mos probat i updateat windowse i .net framework |
Rundll je u sys32 folderu.
Skenirao sam,ali ništa ne pokazuje,a crpi puno snage. Zato mi je proc uvjek na više od 70C :\ |
kad je .net u pitanju nema se sta cuditi
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:22. |