PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   sata (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24847)

mc_fish 03.09.2005. 21:09

sata

evo da i mene nece malo:)

ovak nakon dugog...dugostanog mucenja sa driverima, idem formatirat al on mi pokazuje da je 32gige i nes sitno a 120 je tj 111 efektivno, format ne pomaze...preporuke?

pokusao sam i foru sa jumperom...ne pali ni ona, pokusao sam i napravit 2 particije...nece

al kad to radim usred formata mi zagasi komp:confused:

stvarno sam bez ideja polagano(a jako bez zivaca:D )

help

ps imam jso jednu nedoumicu...samsunf 793 df ili lg flatron 700b??

tor 03.09.2005. 22:01

E super, juče si doš`o na forum pa neznaš kako to ide...
Koja ploča, hard itd.
Očigledno si dio diska bubnuo u neki format koji i nije zabavan. Što kaže Partition Magic ili neki sličan/specijaliziran program. Netko mora vidjeti ostatk diska...

Codiac 04.09.2005. 03:48

Jesi probao staviti na drugi kanal disk? Mozda drugi kabel?

Jesi formatirao iz dosa ili si bio ljen pa si iz windowsa ? Kao sto tor rece neki progy mora znati reci nesto o njemu :)

mc_fish 04.09.2005. 12:58

a ko da neznas koji komp imam:D
ustvari imas prav an7(tvoja), onaj utt i mobilac...i samsung 120 gigi
ma uz malo muke sam ja napravio 2 particiju, instalirao win...al se nisam pozabavio time jos do krjaa...jer trenutno na tom kompu nemam pristup netu( a ni necu ga radit dok ne napravim clean backup)

sto se tice dosa...ja sve flesam i formatiram iz dosa...pa cak i disketu:)
a kad sam formatirao, mi je pisalo c: 10gb, i neoblikovan prostor...njega oblikume i pise mi E nema D-a? nakon brisanja obe particije se vrati pak d?

2 kanal nisam gledao vidis dobra ideja:)
a znam i onu fintu sa propertisima, sam sam zaboravio kaj tocno se treba radit:D

najcudnije mi je to sto kad sam formatirao ponovo disk opet pokazuje 32gb?why:confused: to bi obicno trebao sredit time ili?

illusion 04.09.2005. 17:08

:D ovo mi se je dogodilo samo jedno i nikada vise (seagate 200gb sata) a problem sam rjesavao par danas, bez spavanja :fuming:

cijeli disk ces dobit tako da ga iskljucis s ploce, ako imas drugi?? - instaliras win nakon instalacije sp1 ili 2 spojis ga i formatiras u win i dat ce ti svih 111gb :smoke:

mc_fish 04.09.2005. 18:55

sredio sma bas tako upravo:D
i napravim resrtart iode bios na ploci:rolleyes:
ja fakat imam srece:smoke:
ima ko an7 bios chip za posudit?

MRKONJA 04.09.2005. 18:58

A da se klmoniš kompova:D

illusion 04.09.2005. 18:59

stvarno imas srece :D ....a kako ti je bios uspio krepat?

mc_fish 04.09.2005. 19:03

Citiraj:

Originally posted by illusion
stvarno imas srece :D ....a kako ti je bios uspio krepat?
nisi te srece:)
ma imam staru an7-icu jos od tor...i ima neku briju s biosom...sam od sebe se isflesa...na prazno...vec sam ga jednom popravljao...tj rak je i sad znam i kak se to radi al nemam pak bios da dodem u dos:rolleyes:
morat cu do raka...uf jadan covjek:D

illusion 04.09.2005. 19:13

self flashing bios :D ...malo zaje*ancije ali znam kako je to, ja sam uspio spalit sata controler na dfi sli-dr, neznam kako ali uspio sam ju zamjenit na reklamaciji :p

mc_fish 04.09.2005. 19:29

Citiraj:

Originally posted by illusion
self flashing bios :D ...malo zaje*ancije ali znam kako je to, ja sam uspio spalit sata controler na dfi sli-dr, neznam kako ali uspio sam ju zamjenit na reklamaciji :p
not funny jer nema garanciu:D

ma nac cu si negdje bios chip i kupit samo njega...isflesat i vrati bios nazad...a do tad...gospon rak:beer: (tnx strai duzan sam ti cugu)

buljo 04.09.2005. 19:52

može MSI-ev bios?:burn:

Sam Fischer 04.09.2005. 20:09

Citiraj:

Originally posted by mc_fish

ja fakat imam srece:smoke:
ima ko an7 bios chip za posudit?

Oš da ti ja dođem sredit stvar??!! :D:D:D : lol2 :

Username 04.09.2005. 20:32

Mozda ima neka fora, kao kod seagate-a s onim jumperom za ogranicavanje na 30GB.

mc_fish 04.09.2005. 21:01

ma hard je sreden:) banana je bila sto samsung nema oficijelne drivere...pa sam se s time igrao...ps pise da je ploca an7...koja je revizija chipa ??4?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:38.