![]() |
(riješeno) Lampica od hdd-a stalno svijetli
Već par dana mi čekira prije podizanja sistema hard (nije sistem) i ne prepoznaje dokumente na djelovima hdd-a, no to me manje zabrinjava premjestiti ću dokumente i pokušati nanovo formatirati, možda tako riješim problem.
Zanima me dali netko zna zašto prednja lampica koja pokazuje rad hdd-a konstantno gori (ne titra već gori) a komp je tiho i ima li to možda veze s ovim hdd-om koji izgleda da odlazi. |
Nakon backupa radije izvrti tvorničke testove na tom koji odlazi. Lako moguće da on uzrokuje svijetljenje lampice.
|
Veća mogućnost je da ti hard krepava. Testiraj hard sa nekom live Linux distrom ili Hirens bootom.
A što se tiče lampe koja stalno svijetli - isti problem i kod mene. Rezultat - upravo u ovom trenutku hard je na stolu kao podložak za kavu jer za niš drugo više ne služi :D |
Jesi siguran da ta lampica pokazuje aktivnost harda? Možda je krivo spojena na power.
|
Nije krivo spojena, power ima svoju lampicu, Upravo prebacujem sve s tog hdd-a, pa ću ga probat ponovno formatirati al mislim da rikava, jedino nisam siguran da lampa bilo što pokazuje vezano za dodatne hdd-e. Zabrinulo me jer mislim da pokazuje samo aktivnosti osnovnog hdd-a (sistem)
|
Ta lampica pokazuje aktivnost kontrolera i ne razlikuje koji je hard u pitanju.
|
ok, nešto sam naučio ! e sad koji bi bili razlozi konstantnog svijetljenja lampice ?
|
Antivirus skenira? kopiranje sa jednog diska na drugi?
Ili jednostavno zablokiraju win i ova ostane svijetlit. |
Zašto je tema obrisana? klik
Citiraj:
|
Volio bih da je tako, no nije. Čak i win nije blokiran jer restartam komp podigne se sistem i opet lampica stalno gori.... sve funkcije rade, hdd je miran. No da skratim priču mislim da sam riješio problem dakle ovako.
1. start-run, upisao sam sfc (taj info sam pokupio na netu)http://www.sevenforums.com/tutorials...e-checker.html Začudo taj potez mi je riješio veći dio izgubljenih datoteka. 2. na vanjski hdd sam prebacio sve s problematičnog hdd-a i tada su se pojavili i ostali dokumenti "corrupt files", izgubio sam par slika samo. 3. formatirao sam bolesni hdd i vratio dokumente nazad i sada više ne svijetli lampica te sve radi ok (za sad). Dali je to lijek neznam al eto funkcionira bar za sad. Hvala svima na dobroj volji |
kako nino kaže ispuni Moj Komp
2. nisi mora formatirat, jbg nisam vidio temu ranije ugl, Start, Upišeš "Resource monitor" i na tabu "Disk" vidiš jeli neki proces iskorištava disk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:29. |