![]() |
Windows 7 Ultimate x64 - USB instalacija
Pozdrav. Eto, nažalost imam problem,.. Komp mi se često gasi tj. windowsi se ruše. E sad imam instalaciju na USB-u, ali ne znam kako se točno reinstaliraju preko njega.. Pa eto, ako netko ima kratko objašnjenje ili dobar tutorial koji provjereno radi, bio bih zahvalan :)
EDIT: Evo nešto sam uspio i pronaći, zapravo sad bi me najviše zanimalo ako netko ima kratak postupak kako formatirati USB sa FAT na NTFS i kako namjestiti da mi prvo boota flash drive ? |
http://www.intowindows.com/how-to-in...working-guide/
evo ti tutorial kako stavit na usb ako vec nije bas instalacija, imas dole u tekstu i link na jednostavniju instalaciju, nisam je nikad korisito pa neznam, ja koristim ovu metodu a da ti boota s usba moraš uću "boot menu", najčešće tipke su za to F12 ili F8 i ESC, no varira, uglavnom ti piše pri paljenju, ako ne googlaj, i kad ti se otvori menu odabereš USB device ili USB hard drive ili kako već piše |
Prouči ovo (ručno formatiranje USB-a i prebacivanje Win instalacije u svrhu bootabilne instalacije sa USB-a): Link http://www.wikihow.com/Make-a-USB-Bootable - na linku također imaš i objašnjeno kako bootati sa USB-a. Moja preporuka je, ako imaš .ISO (image) file, odradi to preko nekog programa tipa PowerISO, s opcijom "Create bootable USB File", gdje odabereš .ISO (image) te USB koji želiš da postane bootabilan.
To isto možeš i sa službenim besplatnim Windows 7 USB DVD toolom, u slučaju da... :) Onak ukratko, u BIOSu nađi legacy USB support i provjeri da li je uključeno, zatim nađi bootable devices (tu možeš mijenjat i prioritet) pa naštimaj USB-HDD kao prvi uređaj za boot, ili možeš pritiskanjem određene tipke (kod mene na ploči je F8) poslije POSTa, dobiti mali menu sa popisom uređaja sa kojeg hoćeš da se izvrši boot. EDIT: F12 bi trebala kod tebe bit tipka za bootable menu. |
Instaliraj si PowerISO. Pod Tools imaš stavku da ti napravi bootabilni USB. Još ti samo treba usb stick dovoljnog kapaciteta, iso image W7 i 10min čekanja.
|
Hvala vam momci, svima :D
Uspia sam kreirat bootable USB, idem sad probat namjestit da njega boota prvoga :) |
Citiraj:
Jel ovo radi sa winXP? |
Da sad ne citiram sve, hvala svima :D
Sve je obavljeno i uspješno sam reinstalirao windowse uz vašu pomoć :) Pozz |
Citiraj:
|
Imaš besplatan Microsoftov software koji će i formatirati i učiniti flash drive bootabilnim, samo odabereš .iso file sa windows instalacijom.
http://www.microsoftstore.com/store/...usbdvd_dwnTool Radio sam s ovime svaki puta i išlo je bez beda. |
I za Windows 7/8 je dovoljan USB od 4gb, provjereno :)
|
Citiraj:
Moj savjet za svaki slucaj neki veci USB,a,i nemora iskljucivo biti samo windows na tom USBu,ja sam nosio neke slike na printanje s njim,i nikakvih problem. Uzmi 8 GB,pa ujedno imas Win7 na njima,i jos 4 GB za neke podatke xD |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:23. |