![]() |
Instaliranje OS-a(linux) na stari latopop bez CD,USB...
Dakle prijatelj mi je donio svoj laptopic(Sony Vaio PCG-SR1K) sa kojim ubija vrime, i crka mu je hdd, igrom slucaja imam jedan takav HDD.
E sad problem pošto laptop nema ni CD drive, ja neman eksterni, nema ni mogućnost bootanja s USB-a, a ja imam jedan stari laptop(nema ekran inače bi mu tog da) koji ima mogućnost bootanja s USB-a, pa sam mislio stavit ovaj HDD u njega, preko hirena podjelit u dvije particije, u jednu stavit instalaciju lubuntua ili crunchbanga a u drugu instalirat, e sad mene zanima koliko je to izvedivo, i imate li vi neke bolje opcije ili ideje |
Pukni disk u bilo koji komp, instaliraj gore linux neki i ubaci u njegov komp. U 90% slučajeva radi - tj. ja svoj tutuntu imam na USB sticku i u koji god komp puknem - radi bez beda (dakle baš je instaliran na USB stick).
|
Hmm zanimljiva opcija bas cu probat sad ako neuspije instalirat sa odvojene particije
|
Evo ga rješeno, stavio sam crunchbang na jednom laptopu, i u drugome samo repair pokrenio, sve se rjesilo. hvala tomek :)
|
Citiraj:
|
ja sam jednom prilikom ovaj problem rjesio također s stavljanjem diska u drugi komp, te instalacijom FreeDOS-a, a potom samo kopiras OS koji želiš i pokrenes instalaciju iz FreeDOS-a
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:38. |