![]() |
(riješeno) Laptop otežano radi
toshiba c650-17V , 2,5 godine star, gara istekla ofkors. treba mu cca 5 min da digne win7 koji su došli s njim. kad stavim hirens 9.9 i redom krenem provjeru izbacuje mi za disk poruku failed ili jednostavno ništa ne napravi. neki dan sam s tim cd-om na drugom lapu radio test hdd-a i našao je bad sectore što znači da program radi svoje. sad ,pošto mi vamo baca failed ili ne očita uopće disk što može biti:sam disk da je rikavela ili kakav kontroler na ploči da je otišao?
|
Neznamo konfiguraciju laptopa. Moguce da je disk u PIO modu. Guglaj.
|
Ako je našao bad sectore i na drugom lapu, onda je do harda. Spašavaj podatke s njega i kupuj novi.
|
stavio sam link na točan model. probam kasnije provjerit za taj pio mod kad mi taj lap bude pri ruci. a podatke cu mislim svakako pokušat na dvd stavit.
Edit: eo sam uz lap,sad vise ni u bios ne mogu uci niti izabrat boot medij. Crtica stoji gore lijevo i to je to... Edit2: izvadio sam bateriju i sad sam uspio bootat dvd. Edit3: pokrenio sam hdd regenerator pa cemo vidit stanje . Jel zna tko sto unutar hirensa iskoristiti za kopiranje podataka na prijenosni hdd ili dvd? Tnx Eo izbaci nakon 1% posla hdd is not ready. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tnx Edit: disk je rikavela,probao serviser odvrtit jos par testova ,izbacilo isto sto i meni,s njegovim diskom sve radi kak treba. Kupio sam novi wd scorpio black u linksu tako da je slucaj rijesen. budem probao live što spominješ za izvući podatke... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:23. |