PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   konzum laptop neće preko bluetootha na net putem wifija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=247919)

ludza 21.05.2013. 01:11

konzum laptop neće preko bluetootha na net putem wifija

Ovako, imam problem. Dobio sam od rođaka laptop koji je kupio u konzumu, na instaliranje windowsa. Sedmice, ofc. I specifikacije su sljedeće:
Opis: procesor: AMD Dual-Core E300 1,3 GHz, memorija: 2GB, tvrdi disk: 320GB, zaslon: 15,6" HD BrightView LED, Free DOS, grafika: AMD Radeon HD 6310 (do 949 MB), medij: DVD-SuperMulti +-R DL, čitač kartica, ostalo: WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth, integrirana web kamera sa mikrofonom, težina: 2,45 kg, jamstvo: 1 godine jamstva

međutim, što je poanta, ne mogu preko wifija na net. ne znam kako to podesiti, tražio sam tutoriale i sve živo,ali ništa..ako može kakva pomoć jer ja lutam već par sati po laptopu i ne znam kako podesiti da radi wifi. skinuo sam preko driver geniusa nove drivere, lampica radi plavo, ali kad odem u network places i kad odem na set up new internet connection kaže windows did not detect any networking hardware.

Ico_Zg 21.05.2013. 02:12

Šta kaže device manager, jel imaš kakvih žutih uskličnika? Da li u taskbaru, dolje pokraj sata, imaš ikonicu sa signalom tj. za wireless?

[GOW]Nec 21.05.2013. 02:15

Naslov ti je malo nejasan... Mislim, shvaćaš da su BT i WiFi 2 različita interface-a?

Odi na old school način. Pusti se "Driver Einsteina" i gluposti.
Desni na My Computer --> properties --> device manager
Tu nađi pod "network contr." svoju karticu, vjerojatno nema dobar driver, nađi ga po HW id-u.

Napiši koja je marka, model i tip uređaja, moguće da moraš fizički uključiti wifi, da li putem shortcuta na tipkovnici ili switcha na kućištu, to ovisi o samom uređaju.

Sinac 21.05.2013. 07:41

... i ako nakon svega neće na net putem WiFi-a probaj promijeniti vrstu enkripcije (probaš sa WP/PSK2 staviti na WPA/PSK ili WEP) na routeru, tek toliko da probaš.

D1viry 21.05.2013. 10:07

Provjeri i da nije onemogućen wifi u biosu. Imao sam takvih slučajeva.

coconut 21.05.2013. 10:24

Koji je to točno model laptopa? Ako je HP/Compaq, oni imaju nekav poseban softver (neki Assistant) iz kojeg se pali/gasi BT i wlan.

Rade0n 21.05.2013. 14:56

Ne trebaš isticat da je laptop iz konzuma, ne prave ga oni, bolje navedi točan naziv modela.
Uglavnom, problem je očito u driverima, odnosno, može biti kako kokos kaže, da nisi instalirao program za upravljanje ili jednostavno nisi upalio wireless, Fn tipka i wifi.

D1viry 21.05.2013. 15:02

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2399126)
Uglavnom, problem je očito u driverima, odnosno, može biti kako kokos kaže, da nisi instalirao program za upravljanje ili jednostavno nisi upalio wireless, Fn tipka i wifi.

Ili je disejblano u biosu.
Na 37 komada 6560b laptopa, 2 su imala disejblan wlan tvornički. Driveri se instaliraju, lampica radi, fn tipka funkcionira, ali pali samo bluetooth.
Nakon švraljnja po biosu, nađoh problem.

@ludza
Provjeri postavke u biosu.

Rade0n 21.05.2013. 15:06

Moguće je i to, iako bi po defaultu trebalo biti upaljeno ali ko zna šta rade po tim tvornicama.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:08.