![]() |
spajanje u LAN preko routera
pozz
ovako u kuci imam 2 kompa jedan je u prizemlju a drugi na katu oboje su spojeni preko svog lan kabla u t-comov router (LAN 1 i LAN 2 port) da naravno idu na net NO mene zanima dali je moguce (i kako) bezbolno ih preko tog routera spojiti u LAN da se igraju igre ili sheraju dokumenti ? imajte na umu da sam TOTALNI neznalica svezi svih tih spajanja :P |
Pa ako su u istom ruteru onda su već spojeni u LAN. Samo moraš uključit share na obadva. Reci koji operativne sustave imaš na tim kompovima pa će ti netko pametniji od mene objasnit.
|
jedan (moj) ima win7 sp1
drugi ima XP SP3 |
Iako ima već koju godinu, ovaj tutorial može poslužiti svrsi.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10705 |
malo mi cudno ponosanje ovog xp-a
doduse na win7 jos nisam probao u biti u network connections folderu imam 1 LAN connection, na oba kompa, ia taj nam sluzi za spoj na router a kad na ovom xp-u sam isao na "new connection wizzard", posto zelim drugu lan konekciju (jelte komp na komp) odabrao sam onaj home-small office network on me trazio reboot nakon svega i sad opet vidim samo taj primarni LAN za router konekciju tamo nikakva druga nije stvorena :S ko je tu lud ? :D |
Krivo, ajde fino preko restore point - a vrati na jučer ili koji datum prije imaš.
Ne treba ti nikakav wizzard ili nova konekcija, kompjuteri će se međusobno spojiti (zapravo već jesu) preko postojeće "konekcije" i routera, |
nekoristimo sys restore, tj disejblan nam je :)
nego ajde da razjasnimo, nama je taj LAN konekcija namjestena radi ISP-a (tj DNS servera) ovako: http://i39.tinypic.com/23qkag.png naravno svaki ima drukciju IP postavljenu gore i ajde, ja sam glup , sta tu treba da se oni "vide" ? :P |
Vidi link šta ti je kokos linkao kao i uvodni post adsl biblije,
provjeri / postavi isti workgroup, definiraj na postojećem ili otvori novi folder te postavi "share", sve to na oba kompa. Na ovom sa W7 moraš dodatno postaviti da se radi o "work network" mreži. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:43. |