![]() |
Mikrofon radi slušalice ne
Imam windows7. Mikrofon i slušalice su ispravni, steelseries siberia v2.
Kada uključim samo mikrofon, on radi, zatim probam uključiti slušalice, nakon čega se mikrofon ugasi i piše da nije uštekan. Zna li netko kako ovo srediti? |
Realtek HD Audio Manager ti to sređuje :)
|
Što točno tamo moram narediti?
|
Složiti si šta ti koji ulaz u pc znači, tako da možeš imati do 6 stvari upaljeno u isto vrijeme...
|
Ja ili sam retardiran ili ne mogu ama baš ništa u tome napraviti.
Šta god da kliknem, ništa se ne događa... Aj molim te, ako imaš živaca da pomogneš kretenu :D pogledaj kako je to kod mene: Ovo je samo kada je mic uključen http://oi46.tinypic.com/fnznlt.jpg Ovako to izgleda kada uključim i slušalice i mic: http://oi45.tinypic.com/dvr0x2.jpg |
Izvučeš kučište, i klinkeš na ovom tasking (back panel) desni klik na boju i retasking, i odabereš si npr mikrofon.. I u to uštekaš mikrofon. Etc :) Simple. Onda uzmeš drugu boju, složiš npr fron speaker out i tu uštekaš zvučnike.
|
E al, meni desni klik na boju ne radi baš ništa... Ništa se ne dogodi.
|
A imaš integriranu zvučnu ili?
|
Integrirana.
Nego, jel bi rušenje windowsa pomoglo? I tako to moram več odraditi pa mogu sutra jer mi mic zbilja treba... Ovaj problem je počeo od još prije 2-3 tjedna, prije toga je sve fino radilo. |
isključi konektor za zvuk i mic na matičnoj koji vodi do prednjeg dijela i onda probaj, kinezi to znaju tako uredit da onda neće radit ni sa matične kako treba
|
Citiraj:
|
Probao sa novim windowsima, opet isto.
Razmišljam o novoj zvučnoj, jel bi to pomoglo? |
1. gdje uključuješ slušalice i mic iza ili naprijed
2. gdje god da je uključi iza 3. koristi za mic rozu utičnicu i za slušalice zelenu (da znam za remap funkciju ali ajmo po defaultu za troubleshoot) 4. u konfiguratoru imaš gore "device advanced settings" tu se poigraj sa te 4 opcije ne znam šta ti je upaljeno ali probaj onu drugu opciju I za kraj: nisu kinezi krivi što dio matičnih ploča ima u biosu postavke za AC97 i HDAUDIO a korisnik kad spoji kučište ne konfigurira nakon toga bios ! Slažem se da je korisniku lakše reć da išteka kučište nego objašnjavat AC97 i HD i kako treba konfigurirat. Naravno uvijek se može desit da ni nakon toga ne radi, e tu su kinezi onda krivi :D. |
Citiraj:
:D znam za to u biosu ali sam imao slučaj u jednoj firmi gdje je ipak front panel bio u banani i stalno zajeb**o skype. kad sam išteko sve radi i danas na konektorima matične otraga ;) |
Citiraj:
Probao sam ove advanced settings još i prije, ali ništa se ne mjenja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:07. |