![]() |
Logitech ViewPort AV 100(izbjegavati Logitech)
Ljudi, pa ja nemrem vjerovat da već sat vremena pokušavam naći driver za dotični headset, a na netu se nalazi samo patch.
Izbjegavati Logitech pod svaku cijenu!Podrška im je apsolutno katastrofalna. Ako netko slučajno zna ili ima driver..ili je voljan pomoći unaprijed mu se zahvaljujem. |
Driver za sta konkretno? MAC OS, Win98, WinXP, Win7, Win8, Win2k / 32bit, 64bit................
|
Logitechova podrška katastrofa?
|
Logitech ima top podršku, ako ga nisi našao niti na stranici niti na internetu pošalji upit supportu.
|
Citiraj:
|
Za support se trebaš registrirat...opet komplikacija nije bogzna kakva ali opet je.
Stvar riješena, zaključeno je da ne može raditi na win7, dok na xp radi traljavo i bez kamere. Reći ću firmi da naruči webcam i mikrofon sve zajedno za 100kn i mirna Bosna..doduše htio sam uštediti državi... Ovaj dotični uređaj je iz 2006 mislim, onda je koštao oko 250 dolara. samo jedan thread sa foruma od logitecha pa vi izvucite pouku... ------------------ Hi. Im not pleased to say that the logitech system kinda **bleep** atm. I thought it wuld be ( ant it shuld be ) easy for us normal users to go on logitech.com and find or driver but noooo. Not this webpage. Aaanyways ! I wuld like for someone to give me a direct link to the Drivers ( NOT THE UPPDATE PATCH ) for the Logitech ViewPort™ AV100. I do not want some link to a trubleshoot page were i dont get anywere. Cause to be honest, i havent seen any sign of a driver for that hardware the last hour. Its like logitech made it, sold it, and removed all the drivers. Allso the Driver support page is a FAIL from Logitech, Yes you can download a patch for the 8.5.0 Driver, but what if you dont have a driver at all THEN WHAT ?! ------------------------------------- |
:fiju:
Smiješno. Registracija je tu da zaštite sebe, a i čisto da imaju povratnu informaciju o brojevima s kojima raspolažu. Svaki put kad sam bilo kaj trebao od njih, čak su mi free poslali maskice za miša i sve. |
Sve je to super....
Ali meni je u opisu posla da nalazim i instaliram drivere od svih mogućih proizvođača. Muka Isusova je na sve se registrirat.... Loš support i to je to. |
A svi mogući proizvođači zahtijevaju registraciju?
Support im j top, no ti ispadaš loš support ako se nisi u stanju registrirati na web proizvođača hardvera s kojim imaš problema da bi možda dobio riješenje za isti. |
Ako Logitech ima loš support, tko po tvojem mišljenju ima dobar support?
|
Lenovo? Dell? Čak i HP/Compaq nije tragičan, iako znaju biti kratki za pokoji driverčić. A ne moraš se logirati ni pod razno.
Nije logično da se driver ne može naći nikako. Ako 3 puta lošije firme mogu imati drivere okolo za uređaje koji su poginuli prije više godina, zašto bajni Logitech vodi svoju filozofiju drugačije? Možda su super po pitanju garancija, ali ovo je veliki kiks. |
Citiraj:
A što se tiče podrške. Prošlo je osam godina, a radi se o proizvodu koji je danas potrošna roba. |
Citiraj:
8 godina nije dovoljno da ode u povijest, 250 dolara za webcam, bluetooth mikrofon koji se stavi na uho, te bluetooth slušalica. Objašnjenje : u potrošnu robu spadaju tipkovnice, miševi, kablovi, tinte ostalo nije potrošna roba. Ako ti nije jasno još ti mogu pojasniti samo reci. Driver MORA biti dostupan ovako ili onako, bez registracije, bez uzimanja mojih osobnih podataka, bez za**bancije. Search im je isto banana....čak nemaju ni kontakt mail jadnici. |
Citiraj:
Driveri moraju biti javni i lako dostupni u svakom trenutku, bez puno traženja i kopanja po netu, ovo je očito njihov propust, al' jbg, ne znači da je sva usluga dotične firme loša, dogodi se. |
Driver se može skinuti bez registracije, samo nema drivera za W7. Search im sasvim dobro funkcionira.
|
Netko živi u paralelnom svemiru očito, a logitech je tvrtka koja ima jedan od najboljih supportova u industriji. To kaj je nešto koštalo 250 dolara nekada danas ne vrijedi više od pizze u boljoj pizzeriji.
Ali ne, bubica je ljut jer nema supporta (Windows 7) za potrošni proizvod (VGA kamera u suštini) nakon 8 godina. :D |
Čovjeku kojemu sam trebao to staviti u ured ima xp.(zvuk radi, slika ne, uređaj korišten 20min u 8 godina..)
|
8 godina u realnom vremenu je 80 godina u IT industriji .
Daj nam točan podatak o kojem se komadu hardvera radi , pokušati ću ti pronači drajvere za to . BTW koje si ti drajvere stavljao čovjeku ?! |
Pa driveri su TU - http://www.logitech.com/en-us/suppor...osid=23&bit=64
Netreba nikakva registracija ali drivera za 7cu NEMA ali Logitech ni ne govori da je to Win7 compatible device tako da... Meni se dogodilo sa Canon scanerom da kad sam presao na 7cu nisma ga vise mogo koristit, jendostavno je bio 5+ godina star i nema supporta za noviji OS. Znaci ili prije instalacije kupiti noviji hardware ili ostat na starom OSu, nema trece, nazalost :(. |
sasvim nevazno sta je svugdje ovdje napisano, a i vidim da ste posvetili citavih 5 minuta (ako) na samu problematiku.
dakle, ja sam dosta vise, i jedino sto sam zakljucio je: (post No#4) - http://forums.logitech.com/t5/Webcam...ch/td-p/324934 tj, drivera kao takvih na logijevim stranicama - nema :). ima patch, i to je sada lewis linkao, ali sta ces tocno pečirat kada nema nista instalirano na kompu? :) no, isto tako je na ovoj stranici sto sam gore linkao dan FTP za driver, no nazalost, vise ne postoji. eventualno sto sam ja nasao je http://www.x-drivers.com/catalog/dri...100/index.html , i neka autor oproba nesto od ovoga. i da, prakticki je smijesno sto je to 8 godina star hardver, sasvim nevazno sto to znaci u IT svijetu. ako sam dobro skuzio, autor trazi XP drivere, ne nesto sto funkcionira na novijim OS-ovima koji tada nisu niti postojali. dakle, ne W7 ili W8 ili Vista, cisti dobri stari XP. i teska glupost je tvrditi da sta on ocekuje podrsku......... koji vrag onda drze ovaj patch za skinuti, zbog cega radi? kada nemas prvenstveno drivere na koje se nakaci patch? a ocito da je bilo, eto i preko FTP-a......... ruku na srce, ja se slazem da je logi dobra firma i da imaju dobar support, no kod konkretno ove kamerice su malo blesavi. EDIT. ok, trazio je za W7, my bad. no ok, gdje su barem za XP driveri? a gde je pecat? |
Citiraj:
|
Citiraj:
mislim, vidim :D na kraju i pretpostavljam da je zafrkancija, no stvarno, zar im je problem to dati isto za download? sve mi smrdi na neku belosvetsku zaveru logija protiv cijelog svijeta koji ima ovu kameru :). i naravno da nije bilo download only :). |
Ma ne treba raditi sad big deal od toga..malo mi pukao film...
Jednostavno čovjeku je za ured zatrebao mikrofon+kamera+slušalice za video konferencije što misli obavljat. Imam skladište sa brdo stare opreme i jednostavno sam htio uštedit državi novce jer je državna firma(najmanji problem je naručit novu kameru što sam na kraju bio prisiljen i učiniti :( ubijte me...ali nisam Logitech :D..neku za 90kn mikrofon + kamera sam uzeo)...probali su mi pomoć i kolege iz vanjske firme za koje mogu komotno reći da su stručnjaci(ja sam još nov u svemu prema njima) i ljudi su sami pokušali i sat se vremena za**bavali s tim da bi na kraju uspijeli dobiti samo ton od mikrofona...čovjek ima xp...mi smo testirali kod mene u uredu gdje sam upogonio jednu mašinu sa xp te jednu sa sedmicom... CDa nemam...jeb ga...stajalo u skladištu praktički nekorišteno....nije moja krivnja nisam ni radio onda kad se naručivalo. Smatrajte stvar riješenom...naručeno za 90kn novi uređaj. edit : zna se desit da nema drivera na službenom sajtu..ali za 2min ih nađeš negdje drugdje....ali ovo moraš biti maher za traženje da nađeš čak i na samom netu...99% linkova za taj driver je taj patch. Drivere smo našli s mukom Isusovom da na kraju ne bi radilo kako spada...šta je tu je statistika radi svoje. |
Citiraj:
Ovo sa HOP skinem ih sa stranica bi bilo zabavno da sam recimo kad sma kupio Pinnacle karticu za montazu (placena 10 000kn tamo negdje 2003-2004) a oni su nakon 4-5 godina prodali taj sektor i drivere vise nemozes downloadati (EOL i smao su pobrisali sekciju) a bez njih je kartica neupotrebljiva u Adobe Premieru za koji dodaje harwerske effekte i slicno preko breakout boxa. Znaci da sam bacio i ocekivao "download only" imao bi totalno neupotebljiv komad hardwarea skupo placenog :). IMHO Windows ili jos gore nova Facebook generacija je previse non-salantna i oslanja se na sve je "online" :D. Je, u 99% situacija to funkcionira ali samo je pitanje kad ces naletit na neki driver/problem koji neces naci online :D. |
Meni se znalo dogoditi da sam drivere izvukao i iz patcheva. Rasčetvoriš .exe u winraru i svašta se zna naći.
|
Citiraj:
Samo je patch tu za javnost...za ostalo se trebaš registrirat, slati upite...a vrijeme je novac a novac ovaj put ni slijedeći logitech neće više vidjet:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:23. |