njuskalo |
22.03.2013. 17:48 |
(riješeno) "isprane" boje preko HDMI-a
Kupio sam na forumu Gainward GTS 250 "green" grafičku da zamijeni HD 2600XT (tebalo mi zbog CUDA-e) u drugom (curinom) komp iz moj komp. Spojena je na plazmu (Panasonic TX-P42X10) HDMI kablom isto kao što je bila i HD2600xt (ova je zapravo bila preko DVI-HDMI adaptera, dok GTS250 ima HDMI utikač na sebi) i sad su boje očajne. Lošije nego na low end TN monitoru (ako gledam identičnu sliku (wallpaper recimo). Crna nije ni približno crna a ostale boje su jednostavno "isprane", ne znam kako bi to drugačije rekao. Pretpostavljam da je do grafičke, pošto je sve ostalo ostalo isto. ATI drivere sam maknuo i prešao sa driver sweeperom i stavio zadnje sa nvidia stranice (314.nešto). A slika na monitoru je normalna, kao i performanse grafičke općenito. Prijašnji vlasnik kaže da nikad nije koristio HDMI na njoj tako da nemam neku referencu. S plasmom je također inače sve u redu.
Sad, neki prijedlozi? Ili to nije kvar nego nedaj bože normalna stvar za te grafičke (što bi bilo drugo veliko razočaranje, nakon što sam shvatio da mi treba dodatan kabel da upogonim zvuk preko HDMI-a, kojeg naravno da nemam i nisam dobio s grafom). Zašto na ATI grafičkama ne naprave CUDA-u i rješe nas ovih problema :D
|