![]() |
(riješeno) Matična ne prepoznaje ATA hard disk
Matična je Asrock G41C-VS.
IMam jedan Sata i jedan ata hdd. I kad stavim ovaj ata, ne želi mi ga matična uopće prepoznati, dok sata radi bez problema. Probao sam jumpere premještati, ali neradi. HDD je ispravan 100%. U čemu je stvar? |
Kabel?
|
IDE
|
Mislim da je coconut mislio dal si probao sa drugim kabelom spojit
|
Nisam.
|
Procitaj manual str 41, onda pogledaj postavke u BIOSu i ih postavi kako bi trebalo biti.
Ako pak postavke nisu u pitanju mozda je neispravan port. |
Da li je IDE kontroler uopće enablean u biosu?
|
G41 chipset na nekim pločama može biti mušičav.
Ako se dobro sjećam, morao sam formatirati PATA HDD na jednoj Gigabyte G41_ploči iako je disk prethodno normalno radio na više drugih ploča. I to sam morao formatirati "samo" sistemsku particiju... Disk je bio "sam", bez spojene optike ili drugih HDD. To mu dodje kao feature, a ne bug... pa Manual u ruke, kako je netko već predložio. sretno |
Mah... kupio sam aj novi HDD...
I sad ima opet novi problem. Win 7 radi užasno sporo. Znaći, kada instaliravam nešto poput Ccleaner ili neki sitni program, dugo mu treba. I kada radim dvije stvari od jednom npr. kada instaliravam i surfam na chromu, sporo otvara stranice. Pokrenuo sam onaj Memstest 86, i nije našao grešku na ramovima. Pokrenuo sam BurnInTest i niti tamo nema greške. Možda je stvar u tome što ta konfiguracija nema grafičku, nego je integrirana namatičnu. Spec su. Intel Celeron E3400 2.60Ghz Drr 3 4gb 1333mhz Asrock G41C-VS sata pržilica I napajanje od 400W. |
jesi instalirao sve drivere sa cd-a? ili update win napravio? taj komp bi morao letiti doslovno u tim aplikacijama što navodiš. felšaj bios..
|
Čim sam instalirao Win 7 svi driveri su radili normalno. U device manager-u je sve bilo uredu.
Jesam, full update. I bios sam flešao. Stvarno neznam u čemu je stvar. |
jedino postavke IDE sATA u biosu, probaj stavit bios na default pa vidi kao će se ponašat
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:56. |