![]() |
Upload na web server
Pozdrav
Imam problem s jednim web serverom za kojeg je 3rd party tvrtka radila site. Na njega mogu uploadati sve i svašta u svim veličinama (preko jedne stranice na www siteu), no nikako ne mogu uploadati nijedan PDF file teži od 250kb. Znači slike mogu ići i 500mb veličine, word dokumenti također, samo PDF nikako. E sad, ta tvrtka tvrdi da je problem u serveru, a ne u njihovom siteu. Kako to popraviti? Hvala puno |
Rename pdf dokumenta u npr. jpg - upload na server i onda rename u pdf?
Tražiti FTP pristup? |
Vjerojatno ne može renamat na serveru pogotovo ne ekstenzije (bar mi tak zvuči). Ako radiš na postavljanju materijala na taj site - traži ftp pristup. Jedini problem može biti način kako je riješen pristup fajlovima nakon uploada na server (znači da li se oni pojave u nekoj sekciji ili ti stvaraš link prema njima?)
|
Nažalost, u pitanju je puno fileova, teško će biti čučati svaki dan i odvajati vrijeme kako bi se isti renameali.
Ja sam admin servera, no nisam postavljao web aplikaciju i nemam znanja o istoj. FTP je riješen i postoji, no stvar je u tome da se fileovi ne dižu preko ftp-a već baš isključivo preko te web aplikacije. Nešto kao joomla, dižu se gore slike, video uraci, pdf materijali i tako se gradi taj sajt. |
Pa probaj se javit hostingu da vide u čemu je problem, možda su oni postavili kakvo ograničenje. Traži dokumentaciju od CMS-a i prouči, veća je vjerojatnost da je u njemu problem.
Recimo Wordpress po defaultu ima masu ograničenja za upload preko CMS-a. |
Moj je server :) Prilično je jednostavan, to je jedna virtualka s Win2008R2 i njihovim webom postavljenim u IIS-u...
|
Jel baš mora fajl na serveru biti u .pdf formatu? Tj. da li aplikacija nudi mogućnost uploada zipanih datoteka/fajlova?
|
Citiraj:
|
Da, fajla mora biti u pdf-u, nažalost. Jer će se tako i otvarati na samom sajtu.
Virtuala je HyperV... |
e sad si me povukao za jezik, dignuo na svoju virtualku na poslu IIS i spičio pdf, naravno da ide. Ne vidim gdje si mogao, sve i da si htio, zeznuti stvar s pdfom:stoopid: To je defintivno nešto do njih, stvarno ne vidim gdje može štekati kod tebe.
|
Da, to i mene muči. Znači dao sam toj firmi pristup serveru da instalira cms i podesi site. Nakon toga upload više ne šljaka. Oni odbijaju preuzeti odgovornost za nastale probleme s uploadom, a gazda mene hebe u mozak i tvrdi da sam ja zaribao stvar. Imam još dva cms-a (joomla) koja sam sam poinstalirao na druge virtualke i sve radi uredno, mogu uploadati što želim i kako želim. Nema tu neke filozofije iskreno. I sad tako očajnički tražim način da omogućim taj upload, premda nemam pristup samom cms-u :) tj imam file system pristup, ne i lozinku.
|
Kod uploada, da li dobiješ konkretnu neku informaciju o grešci?
|
Ne, samo veli upload error. CMS, jel.
|
Pretopostavljam da u samom cms-u nigdje ne možeš sam postavljati maksimalnu veličinu pojedinih file typeova?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:30. |