![]() |
Spor prijenos podataka putem USB-a
Pozdrav!
Problem je kao što naslov kaže spor prijenos podataka putem usb portova. Kada prebacujem podatke (filmovi muzika dokumenti...) na bilo koji usb maksimalna brzina prebacivanja je 3 MB/s. Kada prebacujem podatke na eksterni hard brzina poraste na 20 MB/s. Ovih 3 MB/s mi se čini daleko presporo. Znam da ima različitih usb stickova al na svima koje sam testirao dobivam max 3 MB/s brzinu. Ima li tko ideju što da napravim? Riječ je o laptopu Lenovo Y560, operativni sistem je windows 8 i u laptopu je ssd ocz vertex4. |
Citiraj:
Probaj prebacivati 1 file od npr 1GB (film nekakav) ako ti i tu bude 3MB/s, onda možda nekaj nevalja sa kontrolerom u laptopu. Obično file transef je sporiji ako prebacuješ više manjih fajlova tipa slike, word dokumenti i slično. |
U slučaju prebacivanja filma do 1.5 Gb brzina je 3 MB/s, a za puno manjih fileova da ne pričam.
I ja sam mislio da je do usb sticka ali koji god zaštekam to mu je max brzina. Iznimka je kako sam već rekao eksterni hard |
Je li ovaj Win 8 prvi OS koji koristiš na tom laptopu? Jer ako si imao prije npr Win7 ili XP i da je brzina bila bolja, onda definitivno nekaj sa driverima ne valja.
Digni neki LiveCD tipa Windows XP mini sa Hiren's boot CD-a ili kakav Linux, pa vidi onda. Možda samo driveri od Win 8 zejebavaju. |
shrot stick
|
Prije toga sam bio na win7 i linux-u i nije bilo problema s tim.
|
Onda će biti da su driveri loši.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:51. |