![]() |
spajanje 2 modema(žični+wlan)
Dakle imam b-netov modem model tomson THG540k te d-link dsl-2640r. B-net mi je trenutni ISP.
Internet mi dakle radi preko B-netovog modema i žični je. modem nema wlan antenicu, ono sto ja želim je wlan jer tada kada sam naručivao bnetov paket nisam imao mobitel tablet i tako..... dlinkov modem ima wlan antenicu te podrzaje wlan taj sam modem koristio prije kod optime takoder kad udem na njegovu ip adresu 192.168.x.x tamo pise optima telekom kao nekakav njihov logo neznam da li je to bitno. sada sam uspio povezati računalo s dlinkovim modemom te onda dlinkov s bnetovim te mi radi internet, telefon i televizija ali ne i wlan... (jedino je tako moguce jer bnetov modem ima jedan Lan-out dok dlikov ima 4 in outa .... sada dlinkov modem odasilje wlan signal te ga očitavam na mobitelu te na tabletu)... ali wlan jednostavno ne radi premda je očitan s odličnom jačinom signala... te također piše spojeno i prepoznat je od mobitela i tableta. da li je moguće nekako odstraniti problem, te imati istovremeno 2 spojena modema da radi wlan premda drugi modem nije od ISP-a? |
Za željeno najbolje rješenje je da nabaviš WAN Wireless Router, npr. D-Link DIR-600,
DSL-2640R ti ne odgovara jer se radi o ADSL Annex A routeru. |
Hvala! Moze samo pitanje... Annex A router-znači da je pinan na ISP-a? da li je moguce pretvoriti u Annex B ili ga praktički mogu baciti?
|
Jel se ne može narihtati d-link da radi kao switch+ap? Ja tako dijelim net između dvije kuće, ali u igri su 2 siemensa 763 i linksys wrt54gl. Nemam iskustva sa tim d-linkom, ali vjerojatno se može srediti. Provjeri si postavke d-linka. Gateway mu mora biti thomson, ugasi dhcp i ugasi internet.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |