![]() |
Sharing : kako složiti pristupe dvaju kompa jedan drugome (WIN 8)
Već sam lud od tih postavki Windowsa 8 u vezi sharinga. Totalno sam se u svemu izgubio, tko zna što sam sve zmrdao a jednostavno samo želim da svaki komp ima jedan folder koji želim da ima sharing mogućnosti i da znaći komp A može pristupiti tom folderu na kompu B i obratno. Ja to kao napravim, ali taj drugi komp ne može pristupiti ovom drugom i gotovo, a sve je shareano.
Kako to najjednostavnije napraviti ? Ne znam čemu služi HomeGroup jer znam da mi je prije radilo i bez toga. zbunjuje i Private /Public Network i pojma nemam kako uopće promijeniti iz Private u Public. Pomagajte jednostavnim rješenjem. Unaprijed zahvaljujem |
Moras i secutity TAB postelat i a ne samo sharing, I Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings postealaj "Password-Protected Sharing" na off osim naranvo ako bas zelis sa passwordom.
|
Mene recimo žifcira to što mi je na win8 sve sherano i postavljeno i normalno radi, al kad upalim komp i probam pristupit drugom kompu, neda mi da otvorim folder.
Tada odem za drugi komp, odem na network, pristupim samom sebi, vratim se na prvi komp - refresh- pristupim folderu i radi... Užasno iritirajuće jer to se dešava kad želim pogledat neku seriju na tvu, a ne mogu pristupit kompu iz sobe. Znači praktički ništa ne napravim, al proradi.. |
Citiraj:
|
I ja imam probleme sa pristupom sheranome folderu. Treba proci nekih 10 do 15 sekundi dok w8 ocita mrezu i pusti me u sherani folder. To se desava uglavnom kod starta w8 ili kad nije bilo duzeg pristupa mrezi. Kada jednom ocita sherani folder onda se mogu vracati u njega koliko zelim dok opet ne restartam racunalo ili duze ne pristupam mrezi. Veoma iritantno. Ni ne treba spomenuti da na istom sistemu sa W7 nema takvih problema.
|
Za početak, da bi se jedan određeni direktorij na kompu A otvorio za pristup svim kompovima u mreži, da li mreža treba biti private ili public i kako to promijeniti ?
Dalje, da bi se gore navedeno ostvarilo da li je neophodno da su kompovi u nekakvoj HomeGrupi ? Ja sam sve živo otvorio, sve odobrio, ali kada se pristupa javi da nema prava pristupa. |
Nemora biti homegroup ali onda je bar da je isti WORKGROUP.
Odi pod security i rucno dodaj "everybody" kao usera i doaj mu allow na read/write na sve. |
Ali kako namjestiti isti Workgroup , gdje ?
Ako odem na lokaciju tog direktorija kojeg želim otvoriti za sve kompove u mreži, otvorim Security i tamo imam Principal Everyone i stoji Access Full control. Owner za taj folder je: korisnik (KOMP\korisnik). I sada kada drugi komp želi pristupiti uopće tom KOMPu odmah mu javlja Windows cannot access \\KOMP. Znači u Windows File Exploreru klik na Network i onda na taj KOMP i odmah to javlja. |
Citiraj:
system properties/Advanced system properties/Computer Name TAB/Change button |
Provjereno, oba kompa su u grupi WORKGROUP
|
a neznam onda negdje grijesis tj. promasio si neki korak i to je to.
Hajde ti fino lagano step by by step iz pocetka po ovom tutorijalu http://www.addictivetips.com/windows...rs-on-network/ |
Zahvaljujem na linku, proučit ću to čim stignem.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:08. |