![]() |
(riješeno) HDD error
Imam Toshiba 1637GSX HDD.
Kada upalim komp krene provjeravat hard disk,i onda kaže da ima error pa da trebam vratit nazad prije 5 dana kako je bilo. Onda ugasim komp,ištekam HDD i ponovo upalim. Onda nemogu ništa napravit jer ne očitava(uštekam ponovo) Onda za vrijeme boota sam uštekao. Probao sam kod frenda i radi mi HDD. A ovdje nemam pojma što se događa. :( |
Ako je to sistemski disk i win su na njemu, moguce da su se windowsi skrsili i zato daje error.
I ne igraj se sa ustekavanjem diska na zivo, nisi expert kako vidim, skurit ces nesto. Ubaci win dvd, bootaj, napravi repair ili hirens unutra i rokaj hdd testove. |
Sad sam uspio upalit komp sa tim hardom.
Samo HDD vibrira ko lud.(pod se trese) Ali nisam ničemu mogao pristupit: otišao sam na Computer,ničeg nema odem na Control Panel,nema niti jedne stvari odem u regedit,nema ničega ne kužim di je problem. btw što je ovo download ram? ja crko od smijeha. |
Opiši to kako hard vibrira. Čini mi se da ti imaš HDD sa mehaničkim oštećenjem, jer može vibrirati samo ako je neki rotacijski dio u debalansu.
Po tome, morat ćeš najvjerojatnije mijenjati taj disk. |
ma najvjerojatnije poklopac hdd-a dodiruje ovaj dio koji se okreće.
HDD se može upalit sa windowsima,al se ništa ne očitava. |
Skini Hiren's boot CD ili neku Live distribuciju Linuxa, pa vidi čitanje i pisanje sa diska. Ako je sve OK, onda je ovo što ti je nino rekao. Morati ćeš napraviti reinstalaciju windowsa.
Ili odi opet frendu i odrvti testove sa HD Tune free verzijom ili sličnim programima. I ako je sve OK kao sekundarni disk, onda je sigurno da su windowsi prdnuli na rosu. Vibracije mogu biti i normalne. Ja sam imao Samsunga F3 1TB koji je pičio 3 godine u debalansu pa mu nije ništa, čak mi nisu ni RMA radili jer su rekli da HDD radi normalno i nema bad sectora. |
Ma crko je totalno sad hard.
Neće se više vrti,a i oštećen je izvana. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:44. |