![]() |
HELP - Komp ubananiran
Sestra zove na more, da kompu treba da se upali....par dana kasnije...treba mu pun K a i onda je nula bodova...
Upalim ga, čuje se rad HD, na monitoru NO SIGNAL... nakon 5-6 reseta signal pronađe put do monitora, memorija i disk se normalno učitaju i krene bootat windoze i resetira se.....i tako opet u petlji xy puta. Ponekad zaluta do passa za ulaz u windoze al se opet resetira sam. Probao bootat sa xp cd-a, javlja nekompatibilnost sa software il hardware djelom i da isključim cach i shadow opcije i probam ponovo... sa starim diskom nije ni nakon par pokušaja prošlo... kupio novi disk, uspio instalirat xp, radi jedno 10 puta sporije i ne slušaju naredbe baš....npr nemogu podesit veću rezoluciju... MB otišla na počinak ili šta drugo?? |
Ostatak konfiguracije je:confused:
|
ja bi sumnjao na memu i grafu .
|
Baci u smeće:smoke:
|
napiši ostatak konfe...
meni to nekak zvući kao da je grafa u banani... |
Novosti:
nakon paljenja ne daje signal na monitor, nakon cca 5 minuta takvog 'rada', reset i krene dizat windoze al se opet resetira sam od sebe svaki put na različitom mjestu. Ostatak: 512 DDR, 266 MHz učita je normalno Athlon XP 2000+ Gigabyte ATI Radeon 9000, 64 MB DDR MB Soltek KT400-C Prva sumnja mi je napajanje, zatim grafička ili matična. |
Citiraj:
Ipak bi prvo dao negdje u servis, preporuka poželjna ;) |
Za servis Links,ili neko sa foruma da ti pogleda pa da znaš na čemu si.
|
meni smrdi na bios:smoke:
|
Citiraj:
|
imao nedavno isti problem...i onda su mi flesali drugi bios gore
|
Citiraj:
probaj ga ispraznit ili load-at defaultse ili nesto slicno |
Slicne probleme imao je moj frend i problem je bila - memorija. Pa probaj nesto istekat, ustekat, izvadi jedan modul, probaj drugu graficku pa ces vidit.
|
Citiraj:
Odvezao ga u Links, testirali sve komponente, počistili sve, stavili novu pastu, novi bios, ugradili DVD pržilo, sve uredno složili.... za cijenu jednog sata servisa - 122 kn sa PDVom......legende. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:08. |