PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Napon CPU jezgre !? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24322)

stuc 23.08.2005. 03:41

Napon CPU jezgre !?

Ima li tko kakvo logično objašnjenje za ovo ? Definitivno tu nešto ne štima... Koliko ja znam trebalo bi biti 1,52v. Procesor je 2,66@3,0 a ploča je Foxconn 875A02 , napajanje chieftec 410w. Sve je stabilno i uopće nema nikakvih problema.

ZED 23.08.2005. 04:14

Pretpostavljam da ti je proc northwood a sto se tice napona prenizak je. To ti mozda ploca undervolta il sere senzor
Al ak ti radi tak nemas frke.
I evo pogledaj ovdje isto sranja sa foxcon plocom

stuc 23.08.2005. 05:09

Citiraj:

Originally posted by ZED-M
Pretpostavljam da ti je proc northwood a sto se tice napona prenizak je. To ti mozda ploca undervolta il sere senzor
Al ak ti radi tak nemas frke.
I evo pogledaj ovdje isto sranja sa foxcon plocom

Biće da senzor serucka jer išao sam do 3,2 pa malo encode divx , swat4 itd.. uglavnom šta god mu ja radio nije se dao orušiti:smoke:
Na "staroj" ploči sam isto mogao do 3,2 bez dizanja voltaže a ovdje ne želim probat jer nema te opcije u biosu :fuming:
A da mu nešto slemim dodatno struje , jel moguće to :confused:

Bubba 23.08.2005. 09:22

Re: Napon CPU jezgre !?

Citiraj:

Originally posted by stublina
Ima li tko kakvo logično objašnjenje za ovo ? Definitivno tu nešto ne štima... Koliko ja znam trebalo bi biti 1,52v.
P4 Northwoodi na tvojoj frekvenciji imaju 3 osnovna radna napona, 1.475 V , 1.5 V ili 1.525 V, sto ovisi o reviziji i ostalim nama beznacajnim Intelovim nomenklaturama. No s obzirom na pogresku senzora pri mjerenju i uz cinjenicu da ti sve radi bez problema, nemas razloga za brigu.

Kova 23.08.2005. 09:51

Pa ako ti radi stabilno na Voltaži ispod deklarirane, to je uspjeh !

Bilo bi više zabrinjavajuće da ti full padne napon od 5V koje napaja diskove i sl ... nego napon proca ili memorije !

Stvari kojima treba za rad veći napon, a napon je pre mali ... je zeznuta stvar, sve ostalo blah :)

Budi sretan, manje se grije, stabilan je .. i manje ti struje jede (ako je senzor u pravu), ako senzor zeka, možda se da neki firmware skinut, no ja se ne bi igrao s time ako sve radi kako treba !

stuc 23.08.2005. 10:43

Kud baš na tome da ja postignem takav uspjeh...:( No dobro , kad maheri kažu da sve štima a i ja ne vidim neke poteškoće u radu - što bih se sekirao :beer: Neću gledat u tu "stavku" kad budem otvarao Everest i sve ok !:smoke:

Crash009 23.08.2005. 12:07

meni north 2.8 radi na 1.425 i full je stabilan i ne ruši se, kad mi dođe epoxica onda ću vidjet jel možda do ploče stavar...

LorD ClockaN 25.08.2005. 16:15

Većina ploči za Intel undervolta

To je sve u Intelovim specifikacijama tolerancije.

Pošto ti je CPU malo OCan, ja bi samo zbog sigurnosti o stabilnosti dignuo napon za jedan korak

stuc 25.08.2005. 21:13

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Većina ploči za Intel undervolta

To je sve u Intelovim specifikacijama tolerancije.

Pošto ti je CPU malo OCan, ja bi samo zbog sigurnosti o stabilnosti dignuo napon za jedan korak

Samo mi reci kako i biću ti vječno zahvalan:smoke:

Crash009 25.08.2005. 21:29

i ja trenutno imam tu ploču, i kad vrtim prime vcore se spusti i do 1.375...

i ne možeš povečat voltažu ploča nema tu opciju u biosu

stuc 25.08.2005. 22:27

Citiraj:

Originally posted by Crash009
i ja trenutno imam tu ploču, i kad vrtim prime vcore se spusti i do 1.375...

i ne možeš povečat voltažu ploča nema tu opciju u biosu

Ma znam... meni ne ide ispod 1.42v.
To sam napisao radi tipa koji me savjetovao da podignem voltažu. Tip , onako - uletio i majstorski mi ponudio savjet a da uopće nije pročitao par postova prije pa bi znao o čemu se radi:smoke:

Pogledaj šta mu piše u sigu za matičnu , ime neku novu od Asusa - specijal edišn -
P4800 E Deluxe:confused:
Jel tko od vas čuo za takvu ? E kad me taki savjetuju....

MRKONJA 25.08.2005. 22:44

E da si ti malo dulje na forumu znao bi ko je Lord Clockan,pa nije u redu da pljuješ po ostalim memberima zato kaj neznaju koje opcije ima tvoja ploča :smoke:
A što se tiče asusa malo googlanja čini čuda

Crash009 25.08.2005. 22:56

nije uredu vrijeđati bilo koga na forumu... a pogotovo Lorda...
;)

stuc 25.08.2005. 23:01

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
E da si ti malo dulje na forumu znao bi ko je Lord Clockan,pa nije u redu da pljuješ po ostalim memberima zato kaj neznaju koje opcije ima tvoja ploča :smoke:
A što se tiče asusa malo googlanja čini čuda

Forum čitam oko 3 godine , e sad ako broj postova određuje nečiju pamet mislim da je svaka daljnja rasprava o tome suvišna...
Ako ću ja nekom pomoć ili neko meni pomaže onda je sasvim normalno da PROČITAM šta čovjeka muči. Više puta je spomenuto da ta ploča nema opcije za dizanje voltaže i to ne samo od mene.

A što se tiče Asusa goglanje ne čini čuda jer takva ploča NE POSTOJI :smoke:
P4P800 E Deluxe ( imam slučajno takvu nispravnu) i P4S800 E Deluxe su moguće ploče ( ako bi dedukcijom zaključivali ) koju Lord Clockan ima. U sigu mu sasvim jasno piše P4800 E Deluxe. :confused:
U svakom slučaju ako sam čovjeka uvrijedio sa svojom ironijom ja mu se izvinjavam:beer:

LorD ClockaN 27.08.2005. 09:01

Nisam znao da ti ploča nema opciju dizanja napona...
Javno sam kriv...

Ispravljena je greška u mom sigu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:41.