![]() |
Problem s homegrupom i LAN spajanjem - W7
Pozdrav,
vec dugo imam problem s povezivanjem dva računala. Na oba računala je win 7(ultimate 64 i proffesional 32), oba se bezicno spajaju na ruter, u my computeru je na oba naziv workgrupe "WORKGROUP", ukljuceni su folderi za share-anje, ukljucen je network discovery i "file and printer sharing" u postzavkama. I jednostavno neće. Bilo da probam bežično, ili LAN-om, računala se ne vide, a kad na jednom napravim wokrgrupu na drugom se ne mogu joinat, vec samo napravit novu. Na oba racunala je iskljucen windows firewall, i avast je privremeno disejblan. Kad ih spojim LAN-om i unesem adrese u IPV4 config i odem ih pingat preko cmd-a, dobijam reply od drugog, znaci da komuniciraju :) Pomagajte :D |
Network discovery je na ON?
edit: vidim da je. Imas pass? |
Mislis onaj random password koji mi izbaci kad kreiram homegroup? Njega imam, ali kad ga nemam gdje upisat jer se ne mogu joinat :stoopid:
|
Citiraj:
Trebaš definiranog korisnika i lozinku za upad na drugo računalo te pripadajuća prava. Znači, korisnik s kojim se spajaš na drugo računalo mora biti definiran i na tom drugom računalu. naravno, s passwordom. |
Ok Iggy, nisam bas skuzio. Homegrupe workgrupe meni je sve to isto :D Ja ocu sljedeće: s jednog kompa uc u sherane foldere s drugog kompa i prebacivat fileove izmedju kompova. To ne mogu, niti LAN-om niti bežično,a ne znam zasto, i to me gro nervira :D
|
Citiraj:
Po defaultu je na ON http://i.imgur.com/S4dyq.png |
thnx, evo i to sam iskljucio, ali opet isto..:fuming:
|
A jesi sherao folder neki? Stavi da "Everyone" imaju prava
Dalje, da li ti je koji komp na domeni? |
stavio sam par foldera, ali nista, samo se nerviram. oba su u workgrupu "WORKGRUP" znaci nisu clanovi nikakvih domena.
ima bit da je prijenosni hard rjesenje za moj problem :D |
password za homegroup na svim računalima u mreži mora biti isti (na jednom ("kreiraš" homegroup i dobiješ password, a druge joinaš pomoću passa).
možeš i ugasit homegroup pa se spajat oldskul pomoću usernamea i passworda u istoj workgroup-i: http://www.howtogeek.com/howto/27091...-in-windows-7/ |
Da li ti je na oba kompa mreza na koju se spajas definirana kao Home network? Ako je public ili work nece ti radit. Isto tako, vrijeme, datum i vremenska zona ti moraju biti isti
|
Citiraj:
Citiraj:
Probao sam postavit i adhoc mrezu, ali opet ne vidim sherane foldere |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:38. |