![]() |
(riješeno) Windows XP se ne može instalirati
molim vas pomoć?!
Naime krenem instalirati nove windowse i lijepo sve učitava dok ne treba particije otvoriti onda mi javlja ovo: A problem has been detected and windows has been shut down to prevent domage to your computer... Run CHKDSK /F to chek for hard drive corruption and then restart your computer. Tehnical information: ***STOP: 0x0000007B (0x0000034, 0x00000000, 0x00000000) trenutno su mi na računalu windows 7, a želim instalirati windows xp sp3 hvala :dajpivu: |
|
Citiraj:
|
Ah 7B error, na forumu imaš jedno miljonček tema sa istim problemom / pitanjem / rješenjem.
Za žuntu nisi napisala komponente / konfiguraciju. Nađi Sticky o integriranju drajvera za sata kontroler sa nLite, prema konfiguraciji nađi odg. drajver i sa spomenutim alatom napravi install cd. Dok su još aktivni W7 winsi izvadi potreban info. |
Citiraj:
Naziv matične ploče ASRock M3N78D (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Chipset na matičnoj ploči nVIDIA nForce 720D, AMD K10 Zvučna kartica ATI Radeon HDMI @ ATI Redwood/Madison/Capilano - High Definition Audio Controller jel to to, ah laik sam :/ |
Ne tako! Ispuni Moj komp.
|
Tako treba, onda fino pitaš Google za tu matičnu pa ti nađe support i DL za XP x32:
http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/M3N7...Download&os=XP Za gore spominjanu rutinu trebaš: SATA RAID Driver (For system to read from floppy diskette during Windows installation) ftp://europe.asrock.com/drivers/NVID...ppy_AN720D.zip unutar te arhive imaš sata drajvere prema odg. os - u, tebi treba iz "XP32_AHCI" foldera. Pročitaj spomenuti Sticky, odradi opisano sa navedenim drajverom i napravi novi install cd. |
Citiraj:
|
A bemu miša nesnalažljivog.
Otvori prvi link u #7 postu i tu imaš sve šta trebaš osim za grafu jer gore nisi precizno navela koju imaš. Treba ti all in 1 driver, VIA high definition audio driver, AMD Cool''n''Quiet driver. Prilikom instalacije all in 1 u kojem se nalazi i drv za mrežu nemoj instalirati software firewall ako ga ima. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:01. |