![]() |
(riješeno) PC se ne pali s drugom memorijom
Do sad sam imao u kompu Kingmax 1x 2GB 800MHz, i sad sam htio ubaciti Kingmax 1x 2GB 1066MHz i jednostavno se sustav ne podiže.
Upalim komp, sustav se krene podizati i onda se ugasi, i sam od sebe se onda opet počinje paliti pa se opet gasi... Kad sam vratio 800Mhz iz prve se upalio Na matičnoj piše: FSB 1600 OC/1333 Multi-Core CPU DDRII 1200 OC/1066 I koliko vidim na ark.intel.com za ovaj proc i je 1066MHz U čemu je problem? |
Probaj podignuti napon za ram.
|
Probaj samo taj novi keks. Možda ne žele raditi zajedno ako ih pokušavaš upariti, nije mi baš jasan post.
Drugo, poenkad je malo teže natjerat 1066 MHz memorije da rade na nekim pločama. |
I htio sam upariti samo jedan, staviti novi a stari izvaditi
A kako se to radi? Citiraj:
|
Uđeš u bios ploče i podigneš radni napon RAM modula. Ne znam koju ploču imaš pa ti ne mogu reći konkretno.
|
Dakle ovako, jedno vrijeme se nisam uopce zamarao sa memorijom, da bi u subotu opet izvadio ovu od 800MHz i ubacio 1066MHz. Međutim i dalje se komp ne pali. Nakon toga sam vratio 800MHz i u drugi slot ubacio ovu od 1066MHz i sad komp uredno radi sa obadvije memorije i pokazuje mi da imam 4GB
|
to ti je dosje x, imo sam takvih problema...
|
to je zato jer je bios automatski spustio frekvenciju rama sa 1066 na 800, zbog ove druge memorije, pa ti sada obje rade na 800, i vjerovatno zbog nizeg takta treba i manje napona pa ti zato obje memorije rade
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:56. |