![]() |
Intel termal managment?!?!? WTF?
E sad sam prije 10 minuta imo najgori šok u životu brijem.... Neda meni vrag mira i idem ja na živo spojit jedan vent.... Spojim ja njega i radi. OK. Radi. Spojio sam ga preko onog adaptera koji se šteka na molex (uvjek imam jedan spojen za testove ventova). Onaj koj ide iz molexa u ona mali 3 pinski. I sad ja njeag odspojim i ono PAF. Nema struje nema ničeg. Ploča se zgasila sve u milisekundi kad sam ja zvadil vent van.... I OK reko idem upalit... Ništa. KOj ku*ac? Ne svijetli lampica na ploči?!?!! WTF?!?!?! Gasim palim napajanje.... WTF?!?! Vadim bateriju van... Ništa. Odem van sav se tresuči zapalit cigaru. Kontam zvat Raka ali reku nebum ga zval u 2 sata u noći. Ništa popušim cigaretu, uđem unutra i ono lampica na ploči svijetli. Ok upalim komp i PC ispusti najgorui zvuk koj sam u životu čuo. Nekej ko sirena. Užasi i izbaci Intel termal managment canot continue?!?! Tak nešt. WTF? Kakve veze moj vent na živo ima veze sa tim... Restartam i uđem u bios... Radi. Mojoj sreči nije bilo kraja :) . Ali dali mi može neko objasnit kaj se točno dogodilo ? :confused:
:beer: |
To sam i ja doživio s hardom i još nekim harderajom, znam kak ti je bilo.
Kako mrzim ta preznojavanja¨! |
Citiraj:
|
Kad si preljen da zgasiš komp pa onda uštekavaš:D
Baš me zanima kaj bi ti Rak reko da si ga nazvo:clap: |
moja preporuka, ne štekaj ništa na živo jer samo možeš nešto spizdit zbog 15 sekundi manje zajebancije. ja sam tako spizdija vent i hdd.
|
jebemu sjecam se kad sam ima jedan vent sa potenciometrom i onda sam izguli pot. i spaja vent na molex (ali one zice od potenciometra, jer mi bilo dosadno i zeli sam vidit koliko je vent izdrzljiv)
kad ono zadimi se vent i hard se stao vrtit i komp bloka (vent sam kratko spoji preko molexa koji napaja hard...) nakon gasenja kompa i 2 minuta preznojavanja i ponovnog paljenja sve je radilo... osim venta kojeg jos drzim pokraj kompa radi uspomene.:D |
I ja sam se preznojavao, računajte si sami koliko puta ako znate da su mi iz čista mira pred očima krepale tri 8RDA3+ i jedna 8RDA3+Pro... Otkad imam Asusa i Intela, čupam ploču, grafu, diskove i nikakvih pizdarija nemam... Ko da tenk vozim.:D
|
neznam zaš ne bi smio spajat ventove na "živo" al dobro (ja sam to radio bez posljedica)...meni se neki dan kad sam preslagao kablovinu u kućištu valjda prekinuo jedan molex na koji sam spojio hard....
i ja radim neš u winu i komp se zbrejka odjednom...meni niš nije jasno...ništa, restartam ga ja i nakon pol sata opet...i skužim ja da taj molex šteka, da se hard svako malo pali... sva sreća da mi hard nije roknuo jer bi bilo veselo :D |
Svatko tko "na živo" nekaj spaja ili otpaja na kompu zaslužuje sve kaj mu se može dogoditi zbog toga.
To se ne odnosi na uređaje koji su predviđeni za takav rad. (makar pola takvih vadim van tek kad ugasim komp) " Neda meni vrag mira" nije vrijedno štete koja može nastati zbog zajebancije. Znam jednog forumaša koji je "na živo" ištekavao i uštekavao molex na grafi:D To je napravio samo taj put:p |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:41. |