![]() |
(riješeno) ASRock H77M ne boota
Dakle, problem je sljedeći:
Ploča ASRock H77M ne boota, samo beepa, 4 kratka beepa. Probao sam: 1. 5 vrsti memorije od 1GB, 2GB, 4GB kekasa (kingmax 1333, kingston 1333, gskill 1600, transcend 1600, kingston 1600) u svim kombinacijama "prvi slot - drugi slot - oba slota" 2. procesori su bili i3 3220 , i7 2600K i Celeron G540 3. Napajanja: Chieftec 450W, Seasonic 760W, Seasonic 360W 4. Diskova jedno 6 komada 5. 3 grafičke: HD7770 , GTX 260 , 8600GT 6. 2 DVD-RW-a 7. Clear CMOS, vađenje baterije, zazivanje kiše 8. sve poištekavao sa ploče i palio sa šerafcigerom i dalje nula bodova. ne mogu naći za tu ploču što znači 4 beepa. Ima za 3 i ima za 5, ali zašto 4 komada, nemam pojima. Ima li tko kakvu ideju ili je to zrelo za RMA? |
još ti je jedino preostalo sjetit se dal je raspored distancera točan i dal nema viška jedan?
|
Izvadi je van iz kucista pa provaj, ako ne upali salji na garanciju.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne znam zašto kvotaš, kad se zna na koga se odnosi.
Jesi vizualno provjerio ploču? Pinovi u CPU socketu su ok? Vizualna provjera slotova etc. Dok pokušavaš dobiti post, pokušavaj s minimalnim brojem komponenata koje su ti potrebne da dobiješ isti. Znači, cpu, 1 keks memorije, onboard grafa, napajanje, osnovna periferija, bez diskova, optika, pci ekspress grafa etc. ;) No, sve u svemu, ne liči na dobro. |
obično ljudi kupe drugačiju matičnu i onda onaj distancer ispod rama ne pomaknu i eto frke
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Konzići, diodice :D |
Citiraj:
pa nebi onda ni razmišljao o RMA kojeg sam SPOMENUO u PRVOM SVOM POSTU :D Citiraj:
|
jesi otkrio kvar?
|
Citiraj:
|
Eto, da kažem što je bilo, pa da riješimo misterij i da se može tema zaključati.
U toj gomili komponenti za tu konfiguraciju je došla jedna neispravna pločica Transcend 4GB 1600 DDR3 memorije i spičila je ploču. na RMA je otišla pločica mermerije i ploča, te je stiglo oboje novo. Sada sev radi i fercera kako valja i trebuje. Tako da je to bio čisti RMA kejs. Može lokotac :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:46. |