![]() |
(riješeno) AMD Radeon HD 4850 nema slike
e ovako prije cca 2 mjeseca mi se desilo ovo... igram firefall betu i koristio sam gamebooster 3... sve ok sutra dan upalim komp i nemam slike na ekranu... prebacim sa graficke na maticnu monitor i sve normalno... al graficka i dalje nije radila probo sam i vadit nju i bateriju sa maticne i svasta nesta al nije radila nikako ( ventilator vrtio ko lud )... dva mjeseca sam bio na nvidijinoj integriranoj i prije par dana izvadim graficku i baterijicu sa maticne sve vratim i graficka mi proradi... ALI! jucer opet igro WoW sa Razer Game Boosterom ( beta ) i danas opet isto slike na grafickoj nemam ona fora sa baterijicom ne radi... cak sam i windowse reinstailro ( reko mozda je do njih ) a bio mi je i izbacivo od AMD Catalysta da ukljucim graficku jer je kao disabled al problem sto mi komp nigde ne prepoznaje da je graficka ukljucena :/
oce pomoc ak odem bios sve na default stavit? il da nosim na servis pa nek se tamo igraju :D znam da je ovo bagavo objasnjeno al ak neko nesta zna nek pomaze graficka je ATI Radeon™ HD 4850... ak vas jos sta zanima samo pitajte :D http://www.amd.com/us/products/deskt...fications.aspx |
Napiši kompletnu konfiguraciju. Kako se ponašaju ledice na grafičkoj, kod paljenja i pri radu? Očisti komponente od prašine, ako je ima. Napravi clear cmos.
|
konfiguracije je:
OS: Win 7 ultimate procesor: AMD Athlon 64 x2 dual core 5200+ 2,70 GHz Ram: 4 Gb graficka: ATI Radeon™ HD 4850 512Mb dual DVI maticna je Asusova bios je AMI i gledo sam onu temu o beepovima i imam ovo : 1 dugi & 2 kratka beepa -> problem u grafičkoj kartici ili monitoru, a može biti i u memoriji s tim da sam 100% da nije problem u monitoru a sumnjam i da je memorija problem Update: prasine nema vise ni zere... cmos cleared... u biosu sve na default... opet nista.... 1 dugi 2 kratka beepa... |
Vjerojatno grafa prdla, probaj na drugom kompu grafu, I/ili ju malo na naglo ispeci
|
Opet ne znamo kompletnu konfiguraciju. Napajanje (brand i model)? Ako ne možeš naći oznake modela na komponentama, skini bočnu stranicu na kućištu i poslikaj. I to bude nešto pomoglo.
Ko što je rekao kolega, ako imaš mogućnosti probaj grafičku na drugom kompu, koje ima neko kvalitetnije napajanje, koje ke vrijedno spomena. |
kliknite na spoiler i ima cjela konfiguracija iz aida-e...
napajanje je MS Industrial Platinum MS-400ATX 400 watta http://www.game-debate.com/psu/index...um%20MS-400ATX sumnjam da je to post je vec skoro 2 godine radilo sve normalno... a cito sam tu sad po forumu da je znalo ljudima samo proradit nakon nekoliko ukapcanja-iskapcanja al nepomaze mi to zasad nista.. samo beeeep.. bep bep i to je to... sustav se dize sve normalno al monitor se nepali dok ga ne prebacim na maticnu... cak evo u aidi i pise da je slot u upotrebi al nista... |
Oho, MS - mnogo loše. Može on raditi godinama, ali najednom ne radi. Ovo je dosta jeka grafička za njegovu kvalitetu. Možeš li za početak upiknuti neko kvalitetno, da preobaš dal funkcionira komp? Kasnije si kupiš neko kvalitetnije? Kako si s novcima? Na ti ili na Vi?
|
a za mene ti je kuna misaona imenica :/ nemislim neku ubitacnu paru dat sad na njega imam u planu nagodinu nesta novo sklepat :D
a jos veci problem mi je sto nemam to kod nikog da prebacim pa da vidim sta je budem odletio do nekog servisa pa nek tamo gledaju sta i kako... budem probo jos par puta ovo sa iskljuci-ukljuci... |
Kontam da bi mogo ovo riješit s pećnicom :). Ja sam dvije grafe oživio iz mrtvih i to jednu dva puta :), pošto više nisu kod mene mislim da i dana danas rade.
|
PROBLEM RJEŠEN :D problem je bio u PCIEX16 slotu za graficku... znaci prdla maticna :((
neznam kako je i zasto se skidalo al neradi... kupio novu maticnu sve spojio radi sve normalno... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:06. |