PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Najbolji program iz dvd u mkv - savjet? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=240572)

ChiP079 19.11.2012. 19:37

Najbolji program iz dvd u mkv - savjet?

znači imam nekoliko programa sa kojima prebacujem dvd u mkv, znači radio sam do sad sa :

Total Video Converter

Xilisoft DVD Ripper Ultimate

Xilisoft HD Video Converter 6

Handbrake

i sa nijednim ne mogu postići sljedeće, ja želim da prebacim dvd original u istoj kvaliteti na mkv fail bez kompresije i da kad kliknem taj mkv fail da mi na monitoru bude slika razvučena preko cijelog ekrana kao i na original dvd-u jer kad sa bilo kojim od ovih programa to uradim on mi ostavi zoom in sliku znači sa crnim okolo (gore, dole , lijevo , desno) iako tako nije na original dvd-u

prva 3 programa rade na istoj platformi i daju iste rezultate , handbrake radi mi sporo i slika ispadne puna grešaka... ima li iti jedan program da može napraviti mkv fail da bude isto sve kao i na original dvd-u ?

nino 19.11.2012. 19:50

DVDFab

A sad obavezno pitanje, zasto iz dvd u mkv? :stoopid:

ChiP079 19.11.2012. 20:51

Citiraj:

Autor nino (Post 2279461)
DVDFab

zato što tako lakše ubacim titl i sve slažem u jednom failu u multimediju koja premotaje normalno, kad ubacim original dvd premotaje sporo, treba ući u 2 foldera da se pokrene ima hrpu nepotrebnih jezika i prevoda ;)

probat ću dvd fab imam 8.1 verziju jel to ok

nex 19.11.2012. 21:18

Prvo, nije fail nije file. Tvoje pitanje je fail, a ono u sto pokusavas pretvoriti dvd je file. :p

Citiraj:

Autor ChiP079 (Post 2279439)
ja želim da prebacim dvd original u istoj kvaliteti na mkv fail bez kompresije i da kad kliknem taj mkv fail da mi na monitoru bude slika razvučena preko cijelog ekrana kao i na original dvd-u jer kad sa bilo kojim od ovih programa to uradim on mi ostavi zoom in sliku znači sa crnim okolo (gore, dole , lijevo , desno) iako tako nije na original dvd-u

Zaboga. DVD ti je preko cijelog ekrana zato sto ti ga video player automatski pokrece u full screen modu. Sve podrzane rezolucije dvd formata su prilicno niske u usporedbi sa rezolucijama danasnjih monitora i naravno da ce svaki rip koji napravis izgledati malo kad ga gledas u prozoru.

Citiraj:

Autor nino (Post 2279461)
DVDFab

A ono... jedini logican razlog bi bio da ispadne manji file nego xvid/divx.

ChiP079 19.11.2012. 21:31

upravo uradio sa dvfabom i očekivao slika je zoomirana i fail nije 5gb.a koliko ima dvd već 1gb :(

Citiraj:

Autor nex (Post 2279586)
Zaboga. DVD ti je preko cijelog ekrana zato sto ti ga video player automatski pokrece u full screen modu. Sve podrzane rezolucije dvd formata su prilicno niske u usporedbi sa rezolucijama danasnjih monitora i naravno da ce svaki rip koji napravis izgledati malo kad ga gledas u prozoru.

što oćeš reći da recimo u media playeru moram kliknuti na zoom? zasto mi media player ne radi automatski zoom? moram to probati dali štima onda ili se gubi na slici u usporedbi sa originalom

nex 19.11.2012. 21:46

Citiraj:

Autor ChiP079 (Post 2279619)
upravo uradio sa dvfabom i očekivao slika je zoomirana i fail nije 5gb.a koliko ima dvd već 1gb :(

1 GB je jos puno. A sto ti hoces, ripati DVD-e u MPEG-2 formatu? S xvidom cijeli DVD ti stane u 700 MB, za MPEG-4 MKV dosta ti je upola manje.

Citiraj:

Autor ChiP079 (Post 2279627)
što oćeš reći da recimo u media playeru moram kliknuti na zoom? zasto mi media player ne radi automatski zoom? moram to probati dali štima onda ili se gubi na slici u usporedbi sa originalom

Hocu reci da ta tvoja prica "cijeli ekran, zoom, truc, muc, srac" nema veze s time kako ces ripati DVD nego s postavkama gledanja originalnih DVD-ova. Oni su isto u tako niskoj rezoluciji, samo sto ti ih media player automatski pokrece u fullscreenu. Mkv fajlove ti automatski ne otvara u fullscreenu i to je cijela mudrost.

Mihael 19.11.2012. 22:42

VLC

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:53.