PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Crash kod dizanja windowsa 7 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=240347)

mamutarka 14.11.2012. 14:10

Crash kod dizanja windowsa 7

ovako imam taj problem već duže vrijeme, ovako ide

upalim/restartam komp, i trenutak prije što treba doć welcome screen na sekundu se pojavi plavi ekran i restarta komp i onda radi sve normalno.

mislio sam da je do ssda kojeg sam jučer stavio al nema veze s tim jer problem već duže postoji..što bi moglo uzrokovat da prvi put crasha, a drugi normalno digne windowse? (jučer stavljena friška sedmica, i dalje se dešava..)

QuidZz 14.11.2012. 14:24

Smrdi na neki hw kvar, digni hirens i odvrti memtest pa javi ;)

Sinac 14.11.2012. 14:26

Provjeri da nije u pitanju memory Cold Boot problem.
Meni se pojavljivao kod PRVOG uključivanja računala. To sam testirao tako da sam kod tog prvog uključivanja otišao u BIOS, promjenio neku postavku (uključio/isključio serial port) i sve radilo OK. Na taj način prisiliš matičnu ploču da odvrti još jednu reinicijalizaciju pa ispada da nakon toga imaš DRUGI start.
Čak je i memtest bacao greške ali samo kod prvog uključivanja, nakon što je PC znao stajati isključen 2-3 sata. Kod svakog idućeg restarta sve radilo super, memtest nije ni nakon drugog niti pedesetog restarta pokazivao nikakve greške.

mamutarka 14.11.2012. 15:16

odvrtio memtest, bez greške

napravio što je sinac reko, ugasio upalio neku glupariju i sad je normalno restartalo..ali to još ne znači da je riješeno jer stvarno se random događa i moram vidit par dana

ako još netko ima kakvu preporuku što bi moglo to bit slobodno nek napiše :)

Sinac 15.11.2012. 10:57

Probaj jedno jutro, odmah kod uključivanja PC-a pokrenuti memtest. Meni je samo kod tog prvog uključivanja javljao greške, problem se pojavljivao čak i nakon samo 2-3 sata što je bio isključen PC. ponavljam, već drugi restart i memtest nije javljao nikakve greške. Promjena RAM-a riješila je sve nedoumice.

mamutarka 15.11.2012. 11:20

ok sutra ću probat jer ne gasim komp preko noći :D

mamutarka 15.11.2012. 18:25

evo sad memtestirao nakon prvog uključivanja i prošao memtest 2 puta..

i odem ugasit memtest i restarta komp i jedno 2 puta je crashao kod welcome screena i onda iz treće ušao normalno

wtf :S

sveradim 19.11.2012. 15:06

tu kilikni

i skini sanity check 3.00, whocrashed 4.01.

takoder skini combo fix i pokreni ga.

od sanity i whocrashed programa ces dobit u obliku notepada rjesenje (to kopiraj tu nama il procitaj sto pise kad skrolas dole o cemu se radi i rijesi sam).

Ovo ce ti rijesit problem sto posto jer eto ja sam jucer imo takvih problema i to sve napravio i nasao problem.

Ako se opet nastavi a ovo si sve obavio onda je problem u hardu il pokvarenom keksicu koj ti svako malo prdne :D

EDIT:

ja kad sam naso problem sam i ovo pokrenuo malwarebytes, stisni perform FULL scan i to je to. eto sretno pa javi rezultate

Ove sve korake slobodno napravi i kad ti komp dobro radi

mamutarka 20.11.2012. 00:19

whocrashed imam oduvijek, no pošto se radi o crashanju prilikom welcome screena uopće ga who crashed ne prepozna

malware nije windowsi su par dana stari..

tenks enivej :)

MAGARAC 20.11.2012. 00:50

Napisi koji ti error code pise na BSODu...

npr.
0x101 = increase vcore
0x124 = increase/decrease QPI/VTT first

Slicno je meni bacao BSODe jedan degradirani 2500k koji na kraju nije htio u win iznad x27 ili sl.. Ne mora bit..

sveradim 20.11.2012. 08:13

a nista, odi kod frenda i mijenjaj dio po dio :D

prvo napajanje pa upali, pa hdd pa upali itd.

mamutarka 20.11.2012. 14:55

@magarac

rijetko kad se vidi blue screen, a kad se vidi traje gotovo BLIC sekunde...

i sad evo već 5 dana brijem se nije desilo..i restartam par puta dnevno baš da testiram i neće crashat :D

prečudno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08.