![]() |
problem sa cpu usage-om
evo ovako znaci komp je :
inter(R)celeron(R)M CPU 440 @1.86GHz 1.86ghz,199GB of RAM physical address extension znaci cesto tjekom surfanja i uvjek kad pokrenem neku igru a sve su dosta stare igre i nisu zahtjevne cpu usage mi skoci na 100& i konstanto ga drzi tako ,ventilator zna jako bucati te mi se laptop uzasno grije,dali je neko imo slicnih problema i kako ih je rjesio. |
A u normalnom radu se ne grije i nije na 100%?
Kada je laptop čišćen zadnji puta? Kakve su temperature? Pogledaj također ovo. |
grije se i u normalnom radu evo sada real temp pokazuje da temperatura varira izmedu 62 i 68 stupnjeva sad kolko je to u redu nemam pojma ,laik sam sto se tice tih stvari ,inace u normalno radu nije niti blizu 100% ne prelazi niti 50%.
sto se tice ciscenja kompa neznam nabavio sam rabljeni ,a sigurno nije unazad 2 god. ciscen za prije neznam |
koji je to laptop? neki od HP-a?
|
Prvo pogledaj sta ti tocno uzima toliko procesora. Task manager-perfromanse-monitor-cpu.
System interrupts, mozda. |
je Hp je laptop
pa najvise mi uzima firefox i plugin container al to je jos nekako izdrzljivo ,al kad udem u neku igru uzima 97-98 posto |
imaš velki kalkulator a tija bi da radi ko novi ?
fleš je sranje a igre koriste cpu.....ja tu nevidin nista čudno.....neznam šta očekuješ od tog celerona ?? ispuši ga kompresorom i to je to , ako imas na njemu hrpu smeća ili os star godinama formatiraj.. |
znao sam :)
vadi taj proc i stavljaj neki dual core ili c2duo. sad ima i socket M povoljno. kad bi dao točan model znao bi ti preporučiti i koji proc da nabaviš. taj celeron je i meni radio uvijek s visokim zauzećem u firefoxu, jednostavno je zastario. meni se nije gasio jer mi je lap uvijek bio čist i bez prašine. kad i ako budeš mogao staviti dual core preporodit ćeš se, niske temp, baterija produži trajanje i laptop jednostavno poleti u radu :) |
hvala na savjetima ,mislim da cu ga prvo ocistiti!
|
pa kad ga čistiš mijenjaj proc, na njuškalu ih imaš po 100kn
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:02. |