![]() |
dali se isplati -zamjena
evo imam priliku zamjenit svoju grafu sa gecubeovom 9550xt.dali mi se isplati ili cu dobit isto sto i sad imam sa ovom . nisam bas upucen u radeone
hvala |
Samo jedna riječ - UZMI. :beer:
Prijateljski savjet - riješi se toga PCChipsa pod hitno. ;) |
ma taj pc chips uskoro ide u vjecna lovista :D
zanci , ipak da ja tog radeona uzmem . jel ce bit kakve razlike ?naravno , mislim na bolje :D |
Provjeri latenciju memorije...jer Gecubeova 9550xt se da zvjerski klokat, tako da su u sirovoj snazi podjednake, s tim da radeonka ima podršku za dx 9, a ne moram ni govorit šta to znači.
A pcchipsa se stvarno riješi šta prije. Po mojim iskustvima dosta je lošija i od Matsonica. |
ok.mad anisam nesto vjest u clockanju te neznam kak se to radi. koliko sam sad trazio po forumu , vidio sam da ona u kutiji sa zenskom :D je nesto brza od one na kojoj je counter strike :D
ma uzet cu |
Svakako prošvrljaj još malo po forumskoj tražilici u vezi ugrađene memorije. Mislim da je na najbržoj inačici 2.8ns, tj. računaj na više od 700MHz. ;)
Clockanje se pak svodi na obično pomicanje 2 klizača u određenim programima, ali i za to se informiraj u starijim postovima jer je dovoljno malo više povuć slider i stisnit "set" i sje*at nešto. :D Ako te još šta zanima, pitaj. :beer: |
ma nezna lik uopc eni koja je memorija ni nista jel je nije nikad otvarao ni gledao a kamoli clockao . kaze da je limited edition , counter strike kutija
|
|
E ne znam baš je li ta, ali običnim pogledom na memorijske čipove možeš vidit latenciju, to su obično zadnje 2 brojke u redu sa puno brojeva. :D
1000/latencija=deklarirani MHz (*2, DDR jelte) |
aha...kuzim...pitat cu ga
|
kaze da pise GCR9550GU-C3 na memoriji
|
haaa bit će da 3ns mema.
a kad klokaš grafu ideš prvo klokat memu i kad ti se pojave artefakti (u 3DMarku ili igrama) staneš i vratiš par MHz. nakon tog dižeš GPU na istu foru. skini ATI-tool jednostavan je ili Riva tuner. ali nemoj testirat u ATI-toolu jer ga sere... |
Citiraj:
Oznaka nema veze s ramom, GCR9550GU-C3 vjerovatno znači GeCube Radeon 9550 -nešto- |
Citiraj:
nego , daj mi recite dal se to isplati uzet il da uzmem neku dfi lan party ut plocu |
Citiraj:
|
kako da objasnim liku , gdje da to procita?:D
pito sam ga jel zna latenciju memorije pa je reko da nezna a onda sam mu rek da pogleda na memi sta pise ...kao da bi trebalo bit puno brojeva |
reci mu jednostavno nek ti napiše SVE kaj piše na čipu od meme pa stavi na forum.
|
Mora skinut cooler sa kartice i pročitaat 2 zadnja broja na memoriji koji bi trebali biti 28,33, ili ako je ona infinity verzija ćini mi se da ona ima 2.2ns.
|
sta sad nakraju ;D
ma reci cu mu obadvoje :D |
Citiraj:
|
uglavnom kaze da mu nebi nista nadoplacivo jel i ra kartica vrijedi ok 400kn .ja sam mu rek za svoju da toliko vrijedi :D
al sad ovisi koliko on zna o tom clocku tj do koliko ona ide pa je zato mozda reko da toliko vrije (jel nezna kolko se da clocknut) |
inace ekipa na newsima trazi za nju oko 400..evo sad se bas pojavio jedan takav oglas
|
Zamijeni. Ipak je ovo XT verzija 9550. Ova GeCubova je u ducanu oko 700Kn.
|
neke verzije 9550XT se daju brutalno klokat, možda ti se zalomi...:beer:
|
a ak mi se ne zalomi...jel mogu dobit sta bolju grafu nego sto sad imam?
|
Citiraj:
|
@Jaymz
naravno imam podršku za Dx9! i ak se neda jako klokat malo se ipak da, grafa je fakat ok. mjenjaj je moja zadnja a sad kak hoćeš... @mrkonja ja imam isto BGA al 16x8. |
Jamyz jel bi to bila neka pijelazna grafa na par mjeseci ili nešto dugoročnije?
Ako je na par mjeseci uz nadoplatu ti se baš i ne isplati,ako je dugoročno i samo zamjena go 4 it. |
pa nemislim ju imat jako dugo ..nije to neka grafa da mogu neznam sta pogonit, naravno da mislim kupit nesto novije
|
evo , po prvi put sam se malo iso igrat sa grafom :D i uspio sam clockat do 315/660 da radi normalno.clocko sam sa riva tunerom , samo nisam znao jel da tvikam tmao di je forceware (driver setting dio, tam gdje je hardwer monitorin opcija itd ) ili tamo gdje mi pise ime grafe(target adapter , gornji dio prozora ,tamo gdje je dx opcija itd) pa sa se odlucio za ovo drugo . igro sam 2 sata i sve je radilo stabilno i nije bilo artefakata , isto tkao i u 3d marku
score mi je 2100 u 3dmarku 2003.el to ok t aovu grafu ? inace je hladim dodatno sa malim sobnim vetom :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:03. |