![]() |
(riješeno) Problem sa HP Pavilion G6 DVD RW-om
laptop je Pavilion G6-1201sm QJ322EA
kupljen je u drugom mjesecu ove godine.. nedavno je propala tipka za klik miša, lijeva.. tj. klacka se s lijeve na desnu stranu.. laptop je burazov i neznam kako ga on koristi, al mislim da nije on kriv za to.. druga stvar iz naslova, kad se ubaci cd ili dvd, i kad se zavrti na najbrže, cijeli laptop vibrira tj. vibrira dvd uređaj i prenosi se na cijeli laptop, zuji tak jako da se cijeli stol trese.. bilo da se prži ili reproducira.. sad mene zamima, što se to dogodilo da se to događa i jel neko imao sličan problem? frend ima isti takav, njemu se čuje ventilator, kao da zapinje u najlon (onaj koji imaju neki modeli za usmjeravanje zraka) kao da cijela serija ima neku manu.. garancija još vrijedi, buraz je zvao HP i rekli su da će tipku zamijenit a za dvd još neznaju dok ga ne vide, ali da bi kao mogli naplatit to.. sad ću ja, danas ili sutra isto nazvat HP pa da im objasnim u čem je stvar jer buraz nije baš informatički pismen :) neki savjet? dal da tražim novi dvd uređaj ili? još jedna stvar, otvorio sam poklopac i izvadio dvd van, ne vidim nikakvu grešku niti se išta cima ili klima, dvd ko dvd.. valjda nisam usrao garanciju s tim?? ne vidi se da je otvarano, jedino ako nisu šarafi stegnuti određenom jačinom?? :D |
Nisu ovakvi problemi ništa čudno za te jeftinjare od laptopa.
Odnesi ga na reklamaciju pa vidi šta oni kažu, to kako se dvd ponaša nije normalno ali vjerovatno će ti oni reći da je to u redu i neće ti htjeti ništa zamjeniti, a i lako je moguće da nije problem u samom dvdrw-u, nego u nekim drugim dijelovima koji bi trebali stabilizirat te vibracije. Ne bi trebali skužit da si otvarao. |
Ako ne rješiš ništa sa cd/dvd uređajem probaj onaj tool od Nero (Nero CD-DVD Speed) kojim se moglo postaviti max br. rotacije i max brzinu.
|
nek ti zamjene tipku a dvdrw ti je najmanji problem ako ne priznaju garanciju, u trgovini ti je sata slim dvdrw ispod 300kn. samo zamjeniš maskicu i normalno ga ugradiš
http://www.iqcentar.hr/40425-lg-dvdr...ta-za-notebook |
ok, vidjet ću što će reć u HPu.. ako budu htjeli da mi zamijene dvd uz plaćanje, odbit ću a tipku neka zamijene..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
stigao lap sa servisa, zamijenili i tipku i pržu ako sam dobro skužio jer ne zuji više... tak da može ključanje teme..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |