![]() |
T-com i prebacivanje na VoIP profil - problemi?
Pozdrav svima,
Naime koristim WAG160N linksys router vec 2 godine otkako je izasao, nikad nikakvih problema. I u petak popodne dodjem doma s posla i imam sta vidjet, router offline, DSL lampica ugasena, internet lampica crvena. Restartam uređaj, pale se lampice, DSL se upali zeleno ali internet opet crveno! Zovem T-Com sluzbu za korisnike provjeravamo account, password ok, racuni placeni. Uopce nevide pokusaj spajanja. Uzimam drugi router WAG200G, ista stvar. Uzimam njihov Siemens SX763 ( kvazi VoIP router ) ista stvar. Nakon 2-3h jebade, vrag mi neda mira, maknem splitter, pokusam WAG160N, ista stvar. Probam sa WAG200G, nakon par pokusaja router se spoji na internet. Isu stvar idem probat sa Siemens SX763 i uredaj se spoji, nekad oce nekad nece .... Dalje zovem za prijavu kvara, objasnim detalje i dobijem odgovor da mi je VoIP profil ukljucen, bez obavijesti, bez ikakvih informacija i td. Malo svadje i idemo dalje ... Ugavnom pitanje je: Zasto WAG160N neradi i nece se spojit, a WAG2000G oce nakon xx puta pokusaja? Jucer su mi promjenili DSLam ( umjesto Siemens stavili su Ericsson ), danas dolaze kod mene sve istestirati pa cemo vidjet sta ce napraviti. Da li cu morat koristit ono "smetje" od T-Comovih routera zbog voIPa ( koji mi netreba ) ili mogu kupit neki linksys cisco router? Naime kupio sam jucer novi x3000 linksys router, danas dolazi i samo se nadam da ce on raditi kad sve zriktaju ... Hvala |
A da je bilo prvo potražiti na forumu ?
Sav potreban info već ima. "ono "smetje" od T-Comovih routera" ćeš svakako morati koristiti radi nametnutog VoIp - a jer će ti uskoro ugasiti klasični telefon. Da bi koristio svoje routere: 1 - trebaju biti WAN tipa 2 - njihov drek treba biti u Bridge mode za Internet konekciju ili uključen PPPoE Pass-Trough + postavke konekcije prazne tako da taj uređaj NE ostvaruje Internet konekciju. |
Hvala ti na informacijama.
A ako ugasim telefonsku liniju mogu normalno koristit router? Ili? Ima li kakav router linksys da preporucas sa WAN portom? Hvala |
Ja sam takodjer imao problema kod prebacivanja na IMS. SX763 koristim kao modem i na njega je zakacen Linksys E3000. Kad su me prebacili na VOIP, resetirali su mi postavke u SX763 i prebacili ga u router mod. Kroz njega je bilo interneta, no kad sam ga normalno htio prebacit u bridge mod kako je bio i prije, nista nije radilo, ukljucujuci i telefon. :)
45 minuta je trajao poziv u sluzbu za korisnike i nakon oko 10 restarta modema nesto sa moje strane, nesto preko SZK, SX763 je normalno proradio u bridge modu. |
Kakvi su to specijalci, nametaju voip svima, a nemogu napravit da radi na drugim modemima osim na njihovim .. .ovo samo ima u HR :chears:
|
Ma joj.. Mene jebe to što imam 2 rutera, oba t-comova, thomson kao primarni i siemens sx763 kojeg ponekad prekopčam kao switch, nekad wds i slično no voip mi radi jedino na ovom thompsonu. Pa sam ih jučer zvao da mi daju postavke za siemens da kad prekopačam rutere da mi radi voip na što je teta prijavila to kao smetnju, i nakon 2 puta objašnjavanja što i kako dobio sam odgovor da može il jedan il drugi jer kao voip konfiguracija se svaki put kupi sa "centrale" i vezana je za sami model rutera. Gledajući postavke siemensa zdrav razum mi nalaže da se to da upogonit, možda griješim.
moje pitanje je dal itko ima t-comov simenes sx763 ruter i voip složen da mi pošalje screenshote voip konfiguracije? možda ruter proradi po svetom duhu... hvala |
Kvaka je u tome šta svi operateri namjerno palamude oko VoIp postavki i time te drže pod kontrolom i u šaci.
Sad neznam kako su složili na TG782 al na SX763 su namjerno složili preko Remote - a, prvo se on spoji > preuzme postavke sa servera > postavi ih u uređaju > aktivira VoIp. Računaj da kada se prebaciš na SX - a vrlo vjerojatno neće više raditi TG782 zbog profila / postavki na serveru. Ako sada imaš aktivan VoIp u TG782 probaj izvadit trenutni konfig (user.ini) pa probaj iz toga izvaditi postavke. |
Nisam se toga ni sjetio. Izvadio sam ga, ima skoro 100 KB. Pretraživanjem svoga korisničkog imena i broja došao sam do par parametara - adsl i voip korisnička imena se razlikuju
za voip linija ide ovako: profile add SIP_URI=+385111111 username=nesto@ims.t-com.hr password=spremljeno displayname=1111111111 voiceport=FXS1 abbr="" enable=enabled što je SIP_URI? administratorski pod voip je sve šturo: http://img585.imageshack.us/img585/9865/voip01.jpg jučer sam gledao voip postavke na siemensu i ima milijun opcija za nariktat, probat ću nešto s ovim iskombinirat pa javim |
Pa upali logiku u sivoj masi a i Google svašta zna :D
|
Da javim napredak - kakav je takav :D
Prvo sam otključao siemensa da bi dobio dodatne opcije za voip. Uglavnom proradili su mi portovi (Phone1 i Phone2). Na njima imam izlaz tuuu--tu-----tuuu--tu al ne mogu nikog nazvat, a kad zovnem sam sebe veli da je linija u kvaru. Vjerovatno je login za voip kriv, jer koliko sam uspio izvadit postavki iz thomsona, različiti su usernamei za adsl i voip. Nakon dosta jebavanja kako-što otvorio sam Telphone Identity na tomsonu i pogledao source html-a i ugledao loziniku za ovaj svoj username. Nazad na siemensa, sve ukucao i sad kad se zovem nisam u kvaru nego "odbijam poziv". Ne znam više što napravit. Odoh leć. |
Ekipa jeste vi već napravili prijelaz na voip? Ako imam više telefona po kući oni mi neće više moći raditi? Help please :)
Koliko znam prebacim iz splitera telefonsku žicu u ruter "phone" priključak i to je to? |
Moci ce vise telefona normalno raditi istovremeno. Sve isto kao i prije.
|
Može raditi više telefona (paralelno), samo nije spojen na splitter nego na Phone izlaz routera,
pri tome nemojte pretjerivati sa br. telefona, dva uredno rade. |
Kod mene tri takodjer rade bez problema.
|
Samo svi moraju direktno biti uključeni u ruter je tako ili se to može drugačije nekako sredit? Ne mogu bušiti par prostorija u kući da bi doveo 3 žice u prostoriju di je ruter. Vjerojatno se to može nekako srediti, ali nisam nikad to prije radio pa ni ne znam postupak. Hvala na pomoći :chears:
|
Kupis spliter za telefonski kabel za desetak kuna.
|
"svi moraju direktno biti uključeni u ruter" > Da,
spojeni u paralelu, ovakav "adapter" > http://www.kronos.hr/adapter-telefonski-p-7504.html i x tel. kabela, nađe se i ovakva verzija šta se direktno ušteka u uređaj > http://www.chipoteka.hr/artikl/5994/...6-4-pol-zenski ali ovisno o uređaju nekad ne može "sjest" kako treba, dovoljno je dvije žice. |
Nikky hvala ti puno na pomoći i oprosti na spamu :)
Jedino što ću morati sva postolja od telefona donjeti pored rutera :D |
Hm, da ako želiš izbjeći provlačenje tel. kabela po kući.
A ako uleti kakvo preuređivanje onda provuci i tel. i mrežni kabel gdje treba. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:45. |