![]() |
(riješeno) GTX650Ti ne daje sliku na SyncMaster 793df monitoru preko analognog izlaza
Ovo je konfiguracija na kojoj imam problem:
INTEL CPU Desktop Core i3-2120 (3.30GHz,3MB,65W,S1155) Box Asrock s1155 B75M-GL Transcend JetRAM 4GB DDR3 1600 MSI GF GTX650Ti PE OC, 1GB DDR5, DX11 HDD, 500GB-7200RPM-SATAIII DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA Power Supply SILVERSTONE Strider Essential ST40F-ES Linkworld Gaming ATX Case Znači, imam gore navedenu konfu i stari monitor koji ima samo VGA ulaz, a GTX650Ti ima samo DVI izalze pa sam stavio onaj mali pretvarač(DVI to VGA ili kako se to već zove) ali onda nema nikakve slike na monitoru. Ventilator grafičke se okreće i grafička je spojena na napajanje. Nemam pojma zbog čega nema slike na monitoru jer kada ga uštekam u VGA izlaz na matičnoj onda radi. |
Jesi probao i na jednom i na drugom DVI izlazu?
Driveri za grafu su instalirani? Da li je grafička ispravna? Prvo se spoji na izlaz na matičnoj, odi u device manager i vidi šta on kaže za tu grafičku. Onda ćeš dalje. |
ne znam jel radi grafička, cijela je konfa došla neki dan upakirana
drivere nisam mogao instalirati, a u device manageru mi pokazuje samo integriranu intelovu grafiku pod display adapters i mogu probati samo na jednom DVI izlazu jer jedino na njega mogu staviti taj VGA pretvarač |
Pogledaj da li ta grafička traži neko dodatno napajanje i da li je isto spojeno. Ukoliko ju dev. manager ne vidi, imaš neki problem.
Probaj desni klik na računalo u device manageru i potraži promjene hw-a. |
Kažeš da dobiješ sliku na integriranoj grafici ako ju spojiš na monitor. Odi u BIOS i isključi integrirku ili odredi da ti je GTX650 primarna.
|
namješteno je u biosu da je primarni vga adapter pci express
|
Probaj s drugim DVI-VGA adapterom ako već nisi.
|
a nema drugog, ima mini hdmi, dl-dvi-i, dl-dvi-d i taj pretvarač mogu uštekati samo u jedan od ovih dvi izlaza(nisam siguran koji je to od ova dva gore navedena)
|
Mislio je na ono što ti zoveš 'pretvarač'.
|
aha, probao sam i s drugim koji sam dobio s drugom grafičkom ali i dalje nema slike...
ovo mi je i prilično teško za istestirati jer mi je drugi komp u zagrebu, a ovaj doma u bjelovaru koji bi trebao biti za mlađeg brata i sad ne radi kako bi trebao budem probao s drugom monitorom (ako ga uspijem nabaviti) |
pregledaj vga kabel od monitora da mozda nije strgan jedan od pin-ova na njemu.
Ja sam imao takav monitor sa jednim strganim pinom. Na jednoj grafickoj je radio, a na drugoj nije |
Nešto tu ne valja, ako je prisutna pcie grafulja ona na ploči NE BI smjela davati sliku kad na nju spojiš monitor. Il ova nije dobro sjela u utor ili je u kvaru vga ili mbo
|
Kod pajdasa smo imali slican problem. Uglavnom u biosu na vise mjesta pronadji di se moze integrirana graficka disableati potpuno. bila je neka h61 msi ploca i 560ti u pitanju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
moguće, ne znam kako sad to funkcionira sa UEFI biosima ali prije nikad nisam mogao imat sliku na na integruši ako je pcie/agb bila ugrađena |
Nema to veze s UEFIem, jednostavno kod LGA1155 ploča možeš koristiti oba grafička procesora u isto vrijeme.
Primjerice ako spojiš monitor na izlaz na ploči u 2D okruženju koristit će integrušu no ako se pokaže potreba (recimo pokretanje igre) pokrenuti će se i diskretna kartica. |
uspio sam riješiti problem, izvadio sam grafičku i ponovo ju stavio nazad i slika se pojavila...
|
Citiraj:
malo sam zahrđo...isto je kao na laptopima al mozak nisam prebacio na stolna da isto funkcionira :) al mu ipak grafa nije dobro sjela :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:35. |