![]() |
(riješeno) Kratki spoj u napajanju
Bok!
Imam jedno napajanje Silvestone 750W (Zeus) http://hexus.net/tech/reviews/psu/81...ootout/?page=5 http://www.silverstonetek.com/produc...p?area=en&lmo= koje je staro nekih 6 godina i zadnjih 7-8 mjeseci je samo stajalo u kucistu (konfa izvadjena bila a ono ostalo u BigToweru). Danas sklopim novi komp, pokopcam sve kabele, stavim vezice, sve uredim super, upalim 0/1 prekidac na napajanju, vidim lampica na ploci svjelti OK, stisnem prekidac za On na kucistu (LianLi 7b) kad ono Pufffff iskoci osigurac, dignem osigurac, probam u drugu uticnicu (drugi osigurac) ista stvar. Otkacim sve s ploce, probam samo napajane na drugoj uticnici i osigurac iskoci cim dignem sklopku na napajanju (0/1). E sad, jel moguce da je napajanje "krepalo" od stajanja tj. neki vrag iscurio (kondenzator ?) i sad kad je dobilo struju nakon dugo stajanja onda je oslo kvragu ? Ili posto sansa da je ploca bila losa (nova je iz trgovine) ili neki vrag i da je dalo kratki spoj napjanju koje je onda pocinilo samoubojstvo :)? Premda neznam sto bi to moglo biti "krivo" jer ploca je ugradjena najnormalnije i ugradio sam ih na stotine do sad i nikad takav slucaj. Hvala |
Gotovo je napajanje. :nono:
|
Je u pravu si, evo naso sam neki schrotex od 400W i komp radi normalno.
Damn, bas steta napjanja mrcina od nekih 3kg sa tonom kabela :). Kolike su sanse da je samo osigurac u napajanju otisao ? |
Nikakve. Ne bi radilo kratki spoj.
|
Citiraj:
Imat cu komemoraciju sutra popodne iznada kante za smece pa ako nekome nesto treba od toga/djelova nek se javi :). |
Najlakše je bacit u škovace, to možeš uvijek napraviti, vidi ima li netko želje / volje igrat se sa njim u cilju dovođenja u funkciju.
|
Nemoj zezati da je krepao? I ja ga imam, samo da kucnem o drvo.
|
Citiraj:
|
Ma de, steta to baciti. Mozda se popraviti da :)
|
'Ajd nagovorili ste me :), budem odnio u neki RTV servis pa ako mogu popravit do 150kn onda OK, ako ne onda ide u smece :). Mozda onesem i Enermaxa premda nakon 12 godina i nije neocekivano da crkene ali morma priznat da sam ocekivao od Zeusa da ce duze trajat :).
|
Neće ti svaki RTV servis to znati ili htjeti raditi, treba biti "doma" sa krpanjem switching napajanja.
|
Ako se odlučiš baciti u smeće - nemoj jer to spada u elektronički otpad :chears:
|
Citiraj:
|
Kako se ponaša onaj Enermax? Provjeri kondenzatore na njemu. Prije par mjeseci mi je došao EG465AX-VE kojem je trebalo mijenjati kondenzatore. :)
|
Citiraj:
|
Meni je upravo danas eksplodirao osigurac na Tanganu 480w iz cista mira samo sam gledao youtube filmice i bum.
I ja raskopao i vidio da se sav osigurac raspao u napajanju. Recite dal se uopce isplati kupiti drugi osigurac i probati dal bude radilo ili da kupim odmah novo napajanje. Brine me da nije jos kaj krepalo konfa kod mog nicka. Muci me i to kaj nisam pri parama inace nebi pitao vec odmah kupio novo napajanje. |
Citiraj:
|
Kad je Tagan u pitanju dobro otvori oči i nemoj ga ni slučajno probati sa spojenim komponentama. Na forumu ćeš sigurno naći info kako je izvjesni problematičan i "eksplozivan".
|
Krepo je skroz naso sam drugi osigurac od 6.3A od starog napajanja, i na Tanganu pise da moze biti osigurac 5 ili 10A F1. Pa sam ga uvalio za probu, i kratko spojio cetvrti i treci na velikom konektoru i probao upaliti izvan kompa na prazno i odmah je krepo osigurac bas se lijepo culo kak je puknuo i gotovo, a da se ventilatori nisu ni stigli zavrtijeti !
Sad moram po novog 350-400kn nedam vise jer nemam. Kaj predlazete od napajanja kod futura trgovini ona mi je 5min voznje i ima lijep izbor, moze i neki blizu njega. Mislio sam na Enermah od 400-500w za moj komp ispod nicka ? Trebo bih neko minimum 400w za nadogradnju kompa za danas sutra. |
Ovo > http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...X-P1-450S-X2B9
radi ga Seasonic ili možda ovo > http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...-CP-9020049-EU |
Ovaj Corsair nije los kosta pristojnih 315kn, a ima 450w sto bi meni trebalo biti cisto dosta.
Usput da pitam ako nebude bilo Corsaira jel valja sta taj Enermax od 400-500w ? |
Zašto ne pročitaš x zadnjih stranica u onoj temi koje napajanje ... ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:47. |