![]() |
3kompa sa po 2 mrezne bez switcha/huba ?
dal se mogu spojit 3 kompa u jednu mrezu bez huba/switcha ako svaki ima 2 mrezne? od toga su 2 kompa s 2 integrirane mrezne na plocama a 3. komp ima 2. mreznu PCI (no toliko duplih mreznih nije ni bitno al nek se zna :) ). Ako je bitno, ploce sa po 2 mrezne su ASUSove, jedna je moja u sigu a druga A8N -SLI Deluxe. Svi kompvi imaju XP SP2 ako se ne varam.
mislio sam pomocu Bridge connections. jel bi to sljakalo? i dal to uopce za to i sluzi? poanta svega bi bilo 2dnevno igranje.. dakle nista napredno, samo da mreza radi. |
to moze raditi
samo napravi crossover kablove (tj. na taj nacin ih zakrimpaj) te bridge-aj connection-e sve bi trebalo raditi... puno je elegantnije uzeti neki mali hub za 100kn, manje kablova te usteda na zivcima u slucaju mogucih problema sa bridga-njem connectiona |
aha kuzim.. tenks..
daj mi smo reci, ako imam 3 kompa, svaki s 2 mrezne.. dal je dovoljno 2 kompa spojit na 3. (srednji) dakle u "seriju".. ili je bolje (u smislu brze veze) ih spojiti u krug tj. "paralelu" ?? kuzis kaj pitam? brijem da kod samo 3 kompa to nema veze s brzinom.. tj. zanemarivo je. |
Citiraj:
@CatKiller - bas da je manje kablova sa switchem... 3 kompa - 3 kabla do switcha, a ako ih ovako spaja treba samo 2 cross kabla. plus toga, switch treba jos i u struju ustekat :D sto se tice problema sa bridgeanjem connectiona, fakat je bolje da svatko da 40kn za switch i svatko si kupi patch kabel - manje muke i kad ce se jos netko igrat, samo treba sa sobom dofurat svoj patch, ustekat se i :rambo: |
Citiraj:
ako prvi komp salje nesto drugom s koje ce kartice slat? u takvom slucaju mora bi se mucit sa definiranjem routa i sl. lipo u srednji komp stavi dvi mrezne problem je naravno sto on mora bit upaljen da bi druga dva komunicirali pa je zato pozeljno da srednji komp bude onaj koji je najcesce upaljen ili bi jos bolje rjesenje bija switch |
Denzil, daj si kupi switch. Imas ih za ~100kn...
;) |
nemoj spajati u krug
neznam da li windowsi imaju unutar Bridge Connections podrsku za SpaningTreeProtocol, jer ako nemaju, imaces problem sa BroadcastStorm-om i nece ti raditi mreza kako treba najpametnije ti je kupiti neki jeftin switch ili hub! |
hvala svima na savjetima, al imamo switch (tj. imamo frenda koji moze posuit) al ja sam se samo raspitivo za slucaj da nista od toga i da je mozda ovako jednostavnije.. par kablova vise manje nije bed.. samo je bitno da funkcionira i da nemamo komplikacije svakih sat vremena..
tenks:beer: |
:D Hehe....imo sam isti problem, nakraju je nas 4 igralo bez switcha.....jedan komp je imo 3 mrežne i amen.... :D
Inče, da, bolje je prek swicha, ali, kad se to sve nabrzinu organizira, i ne donesu se dobri kablovi, jbga, funkcjoniralo je, to je glavno :D |
pa evo, mi igramo as we speak prek bridgane konekcije...
tenks svima :beer: |
Nije mi se dalo čitat opstove ispred zato sorry ako sam napisao isto što i neko prije mene
Ja sam sa frendovima umrežen 3 kompa jedan ima dvije mrežne dvoje imaju po jednu mrežnu i sve funkcionira (svako se vidi sa svakim) samo je bitno da svi imaju isti naziv zajedničke mreže a drugo se sve uspostavi automatski Šta se tiče gejmanja ping se kreće od 2 do 13 zavisno od igre dakle zanemarivo |
Ja sam se iša jebat s tim pa sam odusta...
Mrežne sam ionako ima integrirana, cijeli trošak je neki switch od 100 kn i par metara kabela.... |
kaj pa mi smo samo sv ustekali i sljakalo je odma... cak sam naknadno skuzio da je jedan kabel bio Crossover a drugi nije :))
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42. |