![]() |
Kako ograničiti Win 7 usera samo na jednu aplikaciju?
...koja se automatski pokreće (startup)
moja ideja je napraviti account koji nema nikakvih prava osim rada u aplikaciji koja bi se pokretala pri startupu. Pronašao sam ovaj zgodan guide: http://www.howtogeek.com/111239/the-...user-computer/ Izgleda da pokriva to što želim, ali druga mišljenja i diskusija je dobrodošla. Čak bi lockao i sve osim shutdown/log off/restart funkcija, no ne znam može li se. Thx :chears: |
sve mozes podesiti u group policy-ju sto da user moze i ne moze napravit. bas sve.
maknes mu sve iz start menija osim shutdown menija, maknes mu desni klik, ma sve mu maknes i wallpaper ak treba, ostavis mu samo tu jednu aplikaciju i stavis da se kod startupa pali i bok. |
Iskoristio sam Parental Controls za zabranu pristupa aplikacijama, ali ne mogu pronaci kako maknuti sve iz start menija i desni klik.
Pristup fajlovima cu ograniciti kroz prava pristupa drajvovima i folderima. |
Pa ideš na start->run->gpedit.msc i pod Administrative templates ograničavaš/dopuštaš što god ti je volja.
|
mislim da je skužio gpedit.msc nakon 2 mjeseca ;)
|
Evo mene zanima kako napraviti acc drugi a da nema pristup D i E particiji? Moze pomoc?
|
pa staviš na d i e particiju dotičnog korisnika u security grupu da ima deny na sve i bok.
|
Jedino ak napraviš administratorski i jedan dodatni account.
U ovom drugom sve živo u group policy-u zabranit i to je to. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:12. |