![]() |
Zaključavanje / otključavanje
Dakle... ja navodno imam otključani množitelj ( ispravite me ako se to OTKLJUČANO ne odnosi na množitelja ). Radi se o Mobilcu 2500+ sa Barton jezgrom. I kad odem u BIOS i stavim neku postavku na EXPERT mogu micati FSB po 1 MHz i Množitelje mogu ( valjda uvijek ) micati po 0,5.
A šta znači to kada je neki proc odnosno množitelj zaključan? Kod frenda koji ima neki AMD ( ne znam koji ali nije mobilac ) stavio sam da radi na 2000MHz ( Mislim da je kod njega Sempron 2600+ ) i BIOS sve prihvati ( Voltažu sam stavio na 1.70V ) i onda se slika zacrni kada treba dignuti Windowse. U školi imamo neke Pentiume ( mislim da sa početnim radnim taktom 1,6GHz ) i kada sam otišao u BIOS nisam mogao dirati ni množitelja niti FSB. Bilo mi je ponuđeno hoću li 1600MHz ili 2000MHz ( možda nisu te brojke ali valjda kužite na šta mislim ). Jel u ovom slučaju množitelj zaključan??? :confused: BTW, u školi sam ga OC-a na 2000MHz :D Ako profa skuži bit će :argue: a ja ću :smoke: :D |
Re: Zaključavanje / otključavanje
Citiraj:
|
proizvodjacima procesora bas se ne svidja kad ti ustedis novac tako da umisto kupnje jaceg i skupljeg proca kupis slabiji i overclockas ga
buduci da tebi pase veci fsb, a pri istoj ferkvenciji svejedno ti je koji je mnozitelj proizvodjac zakljuca mnozitelj tako da ga nemozes minjat pa su ti efekti overclocka manji takodjer prodavac bi moga oc-at procesor pa ti prodat po cijeni skupljeg pa na taj nacin proizvodjac stiti kupca (ovo je samo usputna pojava zasite protiv overclocka ali je proizvodjaci vole isticat) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:12. |