![]() |
Kombinacija annex A i B routera
Na optimi sam.
Imam annex A router edimax AR-7084A (od Optime), nema wlan. A bogami, imam i annex B router thomson TG782i (od T-coma), ima wlan. Postoji li mogućnost spajanja ovog 782 na edimaxa da dobijem wlan? Ako je već pisano o ovome, može link na temu? |
postavih fiksnu IP adresu na 782 ( tipa ako je edimax 192.168.0.1, stavi na 782 192.168.0.2 ), ugasiš DHCP, spojiš mrežnim kabelom u Edimax-a i to je to. I naravno na 782 upali wlan
|
Može, jer Annex samo označava tip modema. U ovom slučaju TG782 funkcionira samo kao wlan router jer ti modem glumi Edimax. Naravno, ako mu firmware dopušta route mode.
|
Ako ti smetaju 2 uređaja i želiš samo jednog, kupi polovni D-Link G684T i flashaj ga na Annex A.
|
Sve potrebno je navedeno a bilo je istih / sličnih tema pa potraži.
Jedini blem koji bi se mogao pojaviti je da treba kroz edit konfiga (user.ini) ili kroz CLI promjenit default gateway u TG782 sa ip adrese njega samog na ip Edimaxa, nedavno je bila tema gdje je to obrazloženo. |
Znam da je negdje pisano nešto slično, ali nisam uspio pronaći :stoopid:
Ma to mi je više da testiram nešto bežično, a imam ovog thomsona. Poslužit će znači i on :) Hvala na odgovorima. |
Pretpostavka da je Edimax na 192.168.1.1, na TG782 postavi:
- IP=192.168.1.2 (bitno je da nije isti ko Edimax i da su prva tri broja ista - ugasi mu Firewall, DHCP Server - u temi o TG782 imaš proceduru za manualni unos DNS servera, trebalo bi postaviti DNS1=192.168.1.1, DNS2= vidi DNS by ISP Sticky za DNS od Optime - u konfigu (user.ini) nađi gdje piše Gateway (ima na jednom mjestu), sa Notepadom editiraj tako da tu piše 192.168.1.1, potom preko Restore funkcije ubaciš editirani konfig u uređaj Uređaje spajaš po Lan1 - Lan1 principu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:26. |