![]() |
Pasword u Registryju
Čuo sam da se u Registryju može vidjeti ulazni pasword u Windowse. Da li je to istina i gdje je to? Koja komanda se koristi kroz "Search" u Winowsim da pronađeš pasword i da li se može brisati na taj način?
|
Iskreno, to sam jedanput uspio na XP bez SP-a. Sumnjam, jer je uspilo samo jedanput, ali ako oćeš password, pogledaj malo na xxx.xxxxxxxxx.com pod directory upiši XP hacking, cracking, ima ti način preko boot diskete s posebnim programima koje ondje možeš skinuti.
|
|
Postoje linux bazirani boot diskovi s kojima možeš resetirati passworde u registry-ju na blank (prazan) password.
Eto ja sam neki dan nećaku to napravio na PC-ju, dečko se zaigrao i promjenio sve passworde na stroju. Nakon 3 dana bez mogućnosti logiranja i igrica smilovao sam mu se. Postojeći passwordi su enkriptirani pa ih je gotovo nemoguće (ukoliko su dovoljno komplicirani) dekriptirati. Zaboravi programe za crackanje passworda, sve to skupa predugo traje i ima previše preduvjeta da bi bilo praktično. Ako pak se pak želiš osigurati od zaboravljanja passworda, utipkaj u windows Help "password reset disk" i slijedi upute pod linkom "Create a password reset disk". Sve to, naravno, prije nego zaboraviš password. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:10. |