![]() |
Kvar ekrana laptopa
Usred igranja igrica ekran se zacrnio, no ja i dalje vidim sve na desktopu ali je sve crno, kao da sam smanjio kontrast na minimum minimuma.
U čemu bi mogao biti problem? |
Dali je laptop ili? Koja je konfiguracija? Koju si igricu igrao? Daj neke specifikacije...
|
ASUS K52J
CPU i3-350M 2.27 GHz Memory DDR3 1G+2G Storage 320GB Video HD 5470 (1GB) Screen 15.6″ HD buraz igrao Quakelive i kaze da se desilo to sto sam napisao |
kod restarta ista stvar?
|
Citiraj:
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 |
Kako to popraviti?
|
Probaj za početak nove drivere staviti.. možda je tako neki banalni problem pa da ne rastavljaš prije toga komp.
|
Garancija na Asus laptope je 2g. Imaš li još uvijek garanciju? Ako imaš, na reklamaciju s njime.
Spoji vanjski monitor. Kakva je slika na njemu? |
Citiraj:
Citiraj:
Istina, no ja nigdje nisam vidio da je rekao kako mu je tako i prilikom paljenja.
Citiraj:
|
Dečkeci, to je LED backlight. Nema tu invertora. Najvjerojatnije je do ekrana. Ako nemaš garanciju, prvo provjeri sve spojeve.
Ako imaš garanciju, dalje znaš. |
Citiraj:
Radio jednoga, ali nisam HDD, nego samo čovjek. Zato imam frenda koji se zove Google.
Vidi: http://www.asus.com/Notebooks/Versat...ormance/K52JV/ |
Citiraj:
ja nisan gleda zato san mu da 2 solucije, CCFL inverter ili LED ekran ;) Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 |
znaci jedino rješenje je da zamijenim ekran ?
|
Je'l ti čitaš? Prvo vidi da nije do kakvog spoja. Taj lap je kilava plastična masa u hrpi, i giba se na sve moguće načine. Ne bih se čudio da se šta odpojilo.
|
15.6" LCD-i dolaze u obje varijante, i CCFL i LED...
EDIT: Da, kod ovog modela je LED, sjetio sam se da sam ga i ja radio i bio je flat kabel u kvaru, zapalio se. :D |
Citiraj:
a na vanjskom monitoru slika i sve kao i na laptopu (dok je radio haha :( ) evo otvorio sam cijeli laptop i ništa nije bilo odspojeno znači preostaje mi samo kupnja novog ekrana? |
Rastavi i kućište ekrana pa i tu pogledaj konektore.
|
jesam, ništa ne izgleda odspojeno
a i ovo kaj je spojeno sam "učvrstio" |
Instrumentom provjeri flat kabel + konektori, treba utvrditi jel crklo osvjetljenje na samom lcd - u ili njegovo upravljanje na mobo.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:59. |