![]() |
Asus GTX660Ti DCU II TOP vs. Gigabyte GTX660Ti OC & SLI performanse
Testirali smo dvije GTX660Ti.
|
neki dan sam baš spomenuo... za 2500kn se dobije drk-drk 660ti koja puše za vratom, a tu i tamo stiže stock 670 koja je nekih 500-600kn skuplja, a propisno hlađena 670ka je soma kn skuplja i tek tada se može nadmašiti ove nabrijane verzije.
nobrainer po meni, odlične grafe. osim gigabajta koja je ružna :D |
Dobro odradeno..
Isti PCB na ASUSici ko na 670ti. Malo drugaciji raspored mem cipova a sve drugo isto. Jos da se ostavil backplate bila bi pljunuta 670. Kdo Gigabytea su malo vise stedili sto ce se vidit na cijeni. Efikasnost je brutalna i odlicna grafa. Trebala bi bit preko 30% jeftinija od gtx 670ti ali bas i nije kod nas. |
Nisam još sve pročitao ali ovo što si obojio drugom bojom naziv kartica iz recenzije je odlično. Sad se odma na prvu vidi ono što je bitno.
|
Citiraj:
|
Predzadnj pasusu na str. 2
Jednostavnija konstrukcija i manej dimenzije su rezultirale.. |
Uuuuu je bxxe koja cijena (2.690 Kn) mislim da ne bu isla ko kiki-riki :nono:
Nekako sam se naivno nada da ce bit jeftinija u Rvata :D Jel Nvidija ima sta u planu sta bi cjenovno, a i logicki zamjenilo GTX 560 Ti / ne Ti |
Vjerojatno gtx 660. Ak Nvidija nastavi radit grafe na ovu foru bez ili sa malo rezanja CUDA jezgri bit ce sigurno zvijer. Vjerojatno izmedu 7850 i 7870..
|
Mislis da ce GTX 660 (non Ti) imat 128 bit-nu memorijsku sabirnicu i jos nesto maje CUDA jezgri ???
To bi moglo stekat i na Full HD rezi sa 128-bit memorisjkom sabirnicom, vjerovatno ce je smanjit na nesto između 128 i 192 bit-a, zapravo ko zna sta ce pametnjakovici smislit sad kad imaju dosta mjesta za majmuniranje :D |
Ne mislim. Mislim da ce bit isto 192 bitna vjerojatno sa 11xx CUDA jezgri 1.5gb memorije ako ne i dve. Nvidia nema grafu koja konkurira 7850 i to ce vjerojatno bit 660 i vrlo lako ce u biti bit konkurencija 7870 u realnosti.
|
a čemu kukanje za cijenom? prije godinu dana sam dao 1800kn za ovu nadrqanu msi 560ti... ovo je za godinu dana noviji čip i maltene je duplo jača.
|
|
Kartice su ludilo. GTX660Ti će definitivno postati bestbuy za kratko vrijeme, dok se stabilizuju cijene.
Evo par tipfelera na koje sam naletio. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Prestanite mučiti ovaj napaćen narod sa svojim review-ima i podijelite taj hardware! :D
|
Citiraj:
|
i onda ću ja u dućanu naletiti na tu preklokanu i pretestiranu grafu... UBIT KREŠU!!! :D :D :D
|
Citiraj:
Da vas malo umirim :) Jedna je nagradnjaca u pripremi i cim se ljudi iz Microlinea vrate s godisnjih bit ce obavijest, i da, grafa je u pitanju ali ne GTX660Ti :) Teska su vremena... |
znači po dobrom starom običaju dijelite ati odrone :D :D :D
|
Citiraj:
Pa istina, dobar stari obicaj, AMD i partneri se barem trude pokloniti vam nesto, od Nvidije ni traga ni glasa... |
Citiraj:
|
Mozda Nvidija ne daje nista kod nas ali Hexus ima nagradnjacu sa 5 EVGi 660ti SuperClocked kao nagrade pa odigrajte. Euro only, vrijedi i za HR..
|
Citiraj:
|
Ajde tko dobije atijevku može dat meni,ipak sam tu najveći fan,svi hrle na nvidiu
|
Ja isto nisam niš dobil, a sigurno je da nebum dobil ni to kaj bute djelili. Zadnji puta kad se dijelila HD5450 bilo je miljon e-mailova, da nebi sada ako bude neka jača zvjerka :D
U biti, mogal bi reć ženi da se učlani na forum, ona je sa 13 godina dobila auto od AutoKlubove nagradne igre i još hrpu stvari kasnije, nju to oće :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Je da, zato si kukao da ti vrate pare za grafu ako joj spuste cijenu zbog izlaska nvidije jer je jaca od tvoje za toliko i toliko, molim te nemoj vise... :kafa: P.s. kreso, odlican review :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Da sad kupujem uzeo bi neku 7970 GHz i accelero xtreme 7970,OC i nema šanse da bi ikoja gtx 680 bila brža:care: |
Kod mene se ta MSI 660Ti PE pokazala malo bržom od ove Gigabyte ali zato jer je boostala na nešto viši takt.
Gigabyte je boostala kao i kod Kreše na 1215 MHz no većinu je vremena bila na 1202 MHz. MSI je boostala na 1241 MHz a većinom se kretala između 1228 i 1241 MHz. MSI je nešto mrvicu glasnija od Gigabyteice i nešto se više grije. Također i trošila je u prosjeku 20-ak vata više. Radni naponi su kod Gigabyte modela većinom bili na 1,160V a kod MSI 1,175V. |
ali msi zgleda kul :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:08. |