![]() |
2 WLAN kartice u/na laptopu i shareanje veze
Znaci, radi se o sljedecem...
na laptop (T61, iako mislim da nije bitno) sam spojio Alfa AWUS036H karticu od 1000mW. Fino dobavljam od frenda WLAN i sve funkcionira kako bi i trebalo... E sad, meni bi trebao i nekakav "tethering"... znaci da mi laptop preko svoje interne WLAN kartice glumi AP tu za po doma (da se mogu spojit s mobitelom na net)... Lenovo ima tu svoju "Connections" aplikaciju koja kao moze glumit Mobile Hotspot... al me brinu postavke, pogotovo subneti i adrese, da ne bi osposobljavanjem te kartice ubio Wlan vezu prema AP-u od frenda i da se ne bi medjusobno ubijale dvije wlan kartice. Jel itko ista takvog radio pa da pomogne? Znam da je opcija za mob da se spajam preko kabla, al to mi bas nije nesto prakticno previse... EDIT: Metodom pokusaja i pogresaka sam uspio.... Alfa je na mrezi 192.168.1.x a Interna kartica na 192.168.2.x Spojio sam Alfu na frendovu mrezu a internu karticu na svog Thomsona... onda sam Bridge-ao te dvije mrezne, i mobitel spojio na Thomsona... i ima interneta... eto... ako kome pomaze... |
Znam da na win. 7 imaš opciju preko Virtual Wifi Miniport Adaptera da ti daje dalje vezu prema drugim uređajima.
E sad da bi njega imao moraš imati upaljenu i internu Wireless karticu pošto on radi samo kad je ona spojena. Kako bi to sve radilo nisam nikad isprobavao. Pa malo vidi za tu opciju pošto mi se čini jednostavna! |
Evo dogovorio i s frendom komad vremena koji cu koristit za download... e sad...
prvo,mala skica "topologije"... nabrzinu u paintu, ali sluzi svrsi.... http://www.pohrani.com/t/k/Hd/4e69RswX/mreza.jpg COMP1 ima bridgeane wlan i lan konekcije, i sa laptopom (COMP2) se mogu uredno spojiti na na net... naravno, i sa COMP1 isto... Ono sto bi htio jos postici je da mogu s oba kompa pristupiti LAN-u... i nikako to postici... Isto tako, sto mi je cudno, kad postavim autoIP na COMP2,dobivam IP adresu od DHCP-a na siemensu,a ne na thomsonu, iako sam wlan-om spojen na thomsona... moze li se navedeno kako podesiti? Alternativa je da se na COMP1 instalira kakva linux distra pa da komp glumi "router" i torrent klijenta... onda bi na mreznu mogao zakaciti switch... ali nemam dodatnu WLAN karticu kako bi taj komp mogao glumiti i AP... zato i pokusavam upogoniti thomsona... mozda ima nesto u postavkama thomsona da se sredi? BTW, imam jos jednog Siemensa doma, mozda je on pogodniji za takve egzibicije... |
Ako si napravio bridge, onda obje mreže moraju biti u istom subnetu. Ako radiš ICS, onda ne mogu biti u istom subnetu. Dakle, stavi sve u isti subnet i na Thomsonu isključi DHCP.
|
Citiraj:
|
Ako je sve ostalo propušteno, onda mora imati pristup.
|
trebalo bi da nema pristupa... hm, morat cu vidjeti sto se na Thomsonu moze podesiti... mozda kakav mac filter...
|
To nisi napomenuo. Onda stavi password na svoj account, svaki share ograniči na određenog usera ili sebe (po defaultu svi imaju pristup) i isključi ostale resurse koje ne koristiš.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |