![]() |
Računala spojena u LAN, ali ne mogu im pristupiti
Dakle, oba računala su spojena na isti router. Jedno je spojeno žičnim putem, a drugo bežičnim.
Na oba računala je instaliran Windows 7 Ultimate 64-bit operativni sustav, i oba računala vide jedno drugo u Networku. No kada pokušam pristupiti podacima s jednog računala na drugom i obratno (znači, kada odem na Network i dvoklik na drugo računalo), dobijem poruku da se Windowsi nisu uspjeli spojiti. Pokušao sam putem Homegroupa, no ista stvar. Ne želi se spojiti. Je li možda problem u routeru? Naime, ta dva računala su prethodno bila uspješno spojena u mrežu i bez problema sam mogao razmjenjivati i shareati podatke na mreži kada sam bio na Amisu (router je bio neki Tomson), no sada sam na H1, i drugi je router (ZTE ZXV 10 H20 1L). Ili je problem u softverskom firewallu? Na jednom je ZoneAlarm, a na drugom je Comodo. Hvala |
Sve nekako miriše na firewall. Ako se vide znači da ovaj mrežni dio radi. Probaj skroz isključiti firewall pa probati radi li. Homegroup nema im bude zajednički (i one gluparije oko privilegija što se smije što ne). Ima li router kakav firewall ili nešto što ti je promaklo?
|
Kod mene se je pojavio slican problem.. Ja sam sa jednog mogao pristupiti drugom, a obrnuto ne. Pokusao sam sa i bez firewalla i nije islo, na kraju sam na oba racunala napustio home group, na jednom od njih stvorio ponovno home group i preimenovao ga u neko drugo ime nego sto je bilo prije. Join-ao se sa drugim racunalom u taj home group i proradilo je.
Isto tako vidi da li ti je na adapteru instaliran Client for microsoft network |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:00. |