![]() |
Asus K8v-x
Moj prijatelj ima ovu ploču i nikako u biosu ali i inače ne prepoznaje ispravni SATA WD
disk (SATA opcija u BIOSU je uključena). Koji se naravno i uz SATA drivere neće instalirati! |
jel baš postavljeno da je sata kontroler enabled? ako je, ploču na reklamaciju.
|
Bios flash. Ima bar 10 postova o asusu i raznim problemima na 939
|
Je flasho sam zadnji i SATA je enabled u biosu i ništa!
|
probaj još jedan put F6 za instalacije widoza, ako neće REKLAMACIJA.
|
Probaj se poigrati sa pozicijama jumpera na hardu.
|
ali disk je sata, može samo uključit/isključit spread spectrum clocking.
|
Citiraj:
Kaj zato nema jumpere??? Pogotovo kaj pričamo o WD-u .:) Te ploče imaju problema sa WD hardovima (i ne samo te ploče-često se mora igrati sa jumperima na WD-u.) |
BRAVO JELC na 5-6 proradi(dobro da sam prodo A8N-SLI Deluxe).:beer: :beer: :beer:
|
Citiraj:
Ja se sa njima družim još od Amige, i na DFI ploči moraš malo kemijati sa WD hardovima. Pogotovo su se nazajebavali jadnici koji su htjeli staviti dva Raptora u RAID dok nisu skužili foru:D Znalo je biti problema i sa Maxtor SATA hardovima, treba napraviti update firmwarea i sl... Glavno da radi:) |
Ma znaš što kod mene je isto WD SATA 160GB radi ko DOXA na DFI ali isto je bilo i na ASUSU , ali sad me i dalje ovaj zeza javla mi neke greške kod instaliranja "kao windows nemože instalirati disk driver i krk"
|
WD SATA zna imati problema sa VIA VT8237.
Probaj malo pronjuškati po forumima. Da li su novi VIA driveri rješili problem, novi firmware za hard i sl. Možda imaju na siteu WD-a neki soft za instalaciju... Ako mu ništa ne upali-može ili nabaviti drugi hard ili kupiti PCI konroler. Probaj i na VIA forumima: http://forums.viaarena.com/messagevi...&enterthread=y |
Ma ne , i sa običnim diskom večeras instaliraš windowse ujutro ih više nema i još neke neobjašnjive situacije ,rekao sam mu neka je u pon vrati u trgovinu!
|
Nek kupi DFI:D
Ja na svojoj ima jedan PATA, jedan SATA+jedan WD spojen preko adaptera na SATA...i sve dela kak treba:) |
hmmm
koliko se sjećam na toj K8V-X se sata disk ne vidi u BIOS jer je detekcija tek s dizanjem VIA sata raid BIOSa...probaj ući u njega (kombinaciju tipki vidi u manual-u ili ako si dovoljno brz pri dizanju sata controler-a) te vidjeti dali se tu vidi...ako da ,ali i dalje nemožeš instalirati XP , probaj vidjeti sa dos verzijom pqmagic-a dali možeš particionirati i formatirtati disk također nemoj koristiti modificirane instalacije XPa (nlite sa ubačenim VIA 4in1 npr.) jer rade konflikt sa sata disketom |
Kažem vam ne radi ni sa običnim ni s SATA ali vidi se SATA kad sam stavio jumper na5-6 , ali da je ploča ispravna ne bi se bios sam od sebe resetirao na default i windowsi preko noći padali!
|
a šta sam ti na početku threada napisa.
|
Evo još jedno pitanje kako se bios može sam od sebe resetirati!
|
koliko ja znam prestali su stavljat tu opciju u bios. znači jedino ako ti je jumper osta na clear cmos setingu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:50. |